Pokud hledáte originální velikonoční ozdoby, může se vám stát, že je v dnešních dnech tak snadno neseženete. Vytvořit si výzdobu podle vašich představ nemusí být vůbec tak těžké.

Chystáte se při velikonočním vaření či pečení spotřebovat několik vajec? Namísto rozbíjení, je opatrně vyfoukněte a skořápky od nich použijte na dekorování. Pokud máte menší děti, radost bude o to větší a zdobení ve stylu našich prarodičů či rodičů se stane i vaší velikonoční tradicí.

Nemusíte být umělcem, abyste si dokázali ozdobit vajíčka. Postačí vám jen trochu představivosti. Tím nejjednodušším dekorováním je použití centrofixiek v různých barvách, kterými dokážete nakreslit různé výrazy na vajíčku ve stylu emotikonů.

Zdroj: unsplash.com

Pokud chováte drůbež či jiné ptactvo, můžete posbírat pírka, které dokáže použitím lepidla snadno přilepit na vajíčka. Vznikne vám tak nadčasová ozdoba, která dodá vaší výzdobě indiánský nádech. Nalepit můžete i další materiály, například rostlinky či usušené květiny. V moderních interiérech se zajímavě budou vyjímat vajíčka obalené bezbarvými novinami či hrubšími nitěmi. Ty můžete opět dotvořit pírkem ptactva.

Zdroj: unsplash.com

Barevný efekt bez malování docílíte použitím mouky na pečení, kterou dobarvíte. Vajíčko nejprve ponořte do vaječného bílku a následně vložte do barevné mouky. Na vajíčka obalené v bílku můžete nasypat také třpytky, kousky barevného papíru či ozdoby, které vám zvýšily z Vánoc.

Použijete při pečení žloutky a zvýší vám bílky? Zužitkujte je!

Zdroj: unsplash.com

Chcete další barevnou inspiraci? Ani na tu nepotřebujete talent hodný Picassa, stačí jen troška uměleckého cítění, pěna na holení a potravinové barviva. Celý postup naleznete v tomto videu:

Sledujeme sociální sítě