Aktivní důchodkyně žije sama v rodinném domě se zahradou a přestože má handicap, vždy dokázala být samostatná. Poté, co za zvláštních okolností přišla o nohu, dostala od pojišťovny speciální protézu s mikroprocesorem, díky které vše zvládala. Ta se však pokazila a pojišťovna jí novou odmítla dát. Prý ji už nepotřebuje a stačí jí i levnější...

Ve vesničce Okoč v okrese Dunajská Streda žije 81letá energická důchodkyně Ester. Ještě donedávna se víceméně bez problémů zvládala starat sama o rodinný dům, o zahradu io zvířata, která v ní chová. A to navzdory tomu, že před 21 lety přišla o nohu. Poté, co jí táhli vodu z kolena vznikly komplikace, v důsledku kterých jí museli amputovat nohu nad kolenem. Od pojišťovny však dostala speciální protézu, ve které byl kloub poháněn mikroprocesorem. Přestože měla protézu, dokázala například i vylézt na žebřík. Tato protéza jí už ale dosloužila, protože se pokazila. Když si dala do pojišťovny žádost o novou, přišla opravdu cynická odpověď. Speciální protézu prý už nepotřebuje a stačí jí i levnější.

V7N - pani Ester Zdroj: TV JOJ

​O paní Ester a její životní situaci udělala reportáž do našeho zpravodajství reportérka Drahu Dobrovicsová. A díky tomu se začaly dít věci!  Odvysílala reportáž o tetě Ester a já ji viděl a říkám si, že to má těžké. 81letá babička. Když to Drahu odvysílala ve večerních zprávách JOJky, nám přišlo během toho večera asi 150 mailů. 

Jde o to, že je bez nohy, 21 let používá protézu s mikroprocesorem. A teď, když jejju bylo třeba měnit, neboť ta se už pokazila, tak pojišťovna se podivně rozhodla. Že vlastně jí už není potřeba s mikroprocesorem.Těžko mi to komentovat, neboť se mi to zdá cynické. Chtějí jí proplatit už jen tak mnohem levnější ... ale ona s tou původní chodila bez berlí. Žije sama a všechno si dokázala zajistit, bylo to pro ni komfortnější. Najednou by si jako 81letá měla zvykat na něco mnohem méně vhodné pro ni. Tak to prostě vyřešíme ,“ řekl moderátor Sedmého nebe Vilo Rozboril. Paní Ester je milovnicí fotbalu a ze všech fotbalistů má nejraději Marka Hamšíka. Sní o tom, že by se s ním jednou živě setkala a případně ho viděla i hrát. Inu, a Sedmé nebe dokáže zázraky!

V7N - pani Ester Zdroj: TV JOJ

Sledujeme sociální sítě