Obrovská prestiž pro Slovensko! Hlavní město Bratislava hostí parkurový Pohár národů Evropské jezdecké federace. Sledovat jej můžete i na obrazovkách JOJ sport!

Na Slovensko se vracejí prestižní týmové soutěže v parkuru. Bratislavské Tyršovo nábřeží přivítá ve dnech 19. až 22. května parkurový Pohár národů Evropské jezdecké federace. Hlavními cíli organizátorů akce je navrátit jezdeckou tradici zpět do Bratislavy. Akce se zúčastní jezdci a koně z celkem jedenácti zemí. Připraven je bohatý program pro návštěvníky a na své si přijdou také rodiny s dětmi.

Organizátoři očekávají přibližně třicet tisíc návštěvníků a vstupné je zcela zdarma! „Velký parkurový závod bude začínat ve čtvrtek až do neděle, každý den od rána, od osmé hodiny, zhruba do sedmnácté do večera, takže všichni jsou pozváni. Jsou zde připraveny tribuny pro lidi bezplatně, takže je zde kapacita pro tisíc lidí plus kolem arény mohou lidé kdekoli stát,“ uvedl hlavní organizátor akce, Peter Pukalovič. Ten nám v rozhovoru řekl, že je připraven program i pro ty nejmenší. "V okolí arény je připraveno malé expo, kde jsou koníčky, jiné věci kolem koní, kolotoče pro děti či jízdy na konících," dodal Pukalovič.

Peter Pukalovič, Gordana Turuk a Ján Hrčka Zdroj: TV JOJ

Tradice parkurového skákání se vrací do našeho hlavního města po pěti letech a na prestižní akci uvidíte významné osobnosti tohoto sportu, ale i majestátní koně za miliony eur. To, že se bude rozhodně na co dívat, potvrdil i samotný ředitel Poháru národů, Róbert Pál. "Tak máme zde jezdce z patnácti zemí, ve sklenici národů se nám představí jedenáct zemí, máme zde dohromady 172 jezdců a 244 koní," uvedl Pál. Je tedy zřejmé, že to bude opravdu akce světových rozměrů. Co ale bylo třeba udělat pro to, aby tato akce mohla být uskutečnitelná? „Nejprve jsme museli udělat velký návoz, abychom vyrovnali tu plochu, aby na ni mohla jít speciální guma, na které je uložen tento písek, který pak balíme v pondělí, aby se vše mohlo dát do původního stavu, aby Tyršák byl zase Tyršákem," řekl Robert Pál.

Poslechněte si více informací, které prozradil o této akci Róbert Pál, ředitel Poháru národů Evropské jezdecké federace:

Gordana Turuk o tvorbě trofejí pro Pohár národů Evropské jezdecké federace:



Tagy: JOJ ŠPORT

Sledujeme sociální sítě