Máme si dělat doma přehnané zásoby jídla? Martin Korbelič v tom má jasno!

V těchto nelehkých časech někteří lidé propadají panice a přehnaně nakupují věci, které ve skutečnosti ani nepotřebují. Přitom ty nejhodnotnější se často do zásob ani koupit nedají. Jak vnímá aktuální situaci specialista Martin Korbelič?

Martina Korbeliča jsme se zeptali, jak on sám zvládá aktuální nelehkou situaci. "Věnuji se trochu sobě, cvičím, vařím, dívám se na recepty a čtu knížky. Situaci jsem pojal konstruktivně a znalostně. Samozřejmě se najdou i chvíle, kdy jen tak ležím a koukám na telku," prozradil Korbelič. Profi kuchař se snaží dělat si vždy větší nákupy a doma si pak vaří různé dostupné a jednoduchá jídla. Jde například o těstoviny na milión způsobů s nejrůznějšími omáčkami a druhy masa. Lidé si dělají přehnané zásoby, ale podle specialistu je to většinou zbytečně a až přehnané. Zvlášť pokud to nejsou nutričně hodnotné suroviny. "Já moc nefandím tomu, abychom si doma cpali ledničky a spíže. Zásoby si dělám hlavně masa. Tím, že nyní dbám na stravu, nakoupím si spoustu drůbežího masa, které si dám do mrazáku a postupně ho vytahuji. Navíc ještě nějaká rýže a hlavně ovoce a zelenina, které nesmí chybět," dodává Korbelič.

Sledujte pořad Moje máma vaří lépe než tvoje v našem archivu.