Máme si dělat doma přehnané zásoby jídla? Martin Korbelič v tom má jasno!
Martina Korbeliča jsme se zeptali, jak on sám zvládá aktuální nelehkou situaci. "Věnuji se trochu sobě, cvičím, vařím, dívám se na recepty a čtu knížky. Situaci jsem pojal konstruktivně a znalostně. Samozřejmě se najdou i chvíle, kdy jen tak ležím a koukám na telku," prozradil Korbelič. Profi kuchař se snaží dělat si vždy větší nákupy a doma si pak vaří různé dostupné a jednoduchá jídla. Jde například o těstoviny na milión způsobů s nejrůznějšími omáčkami a druhy masa. Lidé si dělají přehnané zásoby, ale podle specialistu je to většinou zbytečně a až přehnané. Zvlášť pokud to nejsou nutričně hodnotné suroviny. "Já moc nefandím tomu, abychom si doma cpali ledničky a spíže. Zásoby si dělám hlavně masa. Tím, že nyní dbám na stravu, nakoupím si spoustu drůbežího masa, které si dám do mrazáku a postupně ho vytahuji. Navíc ještě nějaká rýže a hlavně ovoce a zelenina, které nesmí chybět," dodává Korbelič.
Sledujte pořad Moje máma vaří lépe než tvoje v našem archivu.