Nemáte po ruce portské víno? "Vyrobte" si ho doma za pár sekund!

Kromě toho vás naučíme krájet šalotku.

Šéfkuchař Gabo Kocák proměňuje ve svém pořadu 15 min kuchař každou neděli vaření na zábavu a vedle toho nás neustále naučí novým tipům a trikům, které jsou rychlé, jednoduché a přitom tak účinné. V nejnovější epizodě si Gabo pozval jako hostku známou komičku Evelyn, která ho vyzvala k vaření tří zajímavých receptů, které měl za úkol dotvořit podle svých představ.

Nejlepší triky Gabo vytasil z rukávu hned v úvodu. Během přípravy prvního receptu na Rigatoni s hruškami a černým sezamem nám ukázal, jak co nejefektivněji očistit šalotku. Ve videu uvidíte, že je to ještě jednodušší, než jste si mysleli. Oba konce jednoduše odříznete, slupku podélně nařežete nožem a vnitřek nakonec vyloupnete ven. Zůstane vám tak maximum této zdravé zeleniny s minimem námahy.

Dalším skvělým Gabovím tipem je "výroba" portského vína, po kterém Evelyn náhle zatoužila, a tak se musel obracet, aby ji nezklamal. A protože k hruškám se nejvíce hodilo bílé portské a Gabo ho právě neměl po ruce, rozhodl se, že ho prostě připraví. Stačily mu k tomu jen dvě ingredience a pár sekund času. Do klasického bílého vína, které máte i doma, prostě přidal požadované množství cukru. Díky tomu jsme jídlu přidali nádech příchutě skutečného portského. Víno jsme následně nechali redukovat, aby nám z něj zůstal jakýsi sirup. Pokud máte po ruce pravé portské, použijte stejný postup. Věříme, že Gabo vám opět o něco usnadnil vaření a ušetřil pár drahocenných vteřin v kuchyni.

Celou epizodu pořadu 15 min kuchař najdete v našem bezplatném archivu!