Nemáte po ruce portské víno? "Vyrobte" si ho doma za pár sekund!
Šéfkuchař Gabo Kocák proměňuje ve svém pořadu 15 min kuchař každou neděli vaření na zábavu a vedle toho nás neustále naučí novým tipům a trikům, které jsou rychlé, jednoduché a přitom tak účinné. V nejnovější epizodě si Gabo pozval jako hostku známou komičku Evelyn, která ho vyzvala k vaření tří zajímavých receptů, které měl za úkol dotvořit podle svých představ.
Nejlepší triky Gabo vytasil z rukávu hned v úvodu. Během přípravy prvního receptu na Rigatoni s hruškami a černým sezamem nám ukázal, jak co nejefektivněji očistit šalotku. Ve videu uvidíte, že je to ještě jednodušší, než jste si mysleli. Oba konce jednoduše odříznete, slupku podélně nařežete nožem a vnitřek nakonec vyloupnete ven. Zůstane vám tak maximum této zdravé zeleniny s minimem námahy.
Dalším skvělým Gabovím tipem je "výroba" portského vína, po kterém Evelyn náhle zatoužila, a tak se musel obracet, aby ji nezklamal. A protože k hruškám se nejvíce hodilo bílé portské a Gabo ho právě neměl po ruce, rozhodl se, že ho prostě připraví. Stačily mu k tomu jen dvě ingredience a pár sekund času. Do klasického bílého vína, které máte i doma, prostě přidal požadované množství cukru. Díky tomu jsme jídlu přidali nádech příchutě skutečného portského. Víno jsme následně nechali redukovat, aby nám z něj zůstal jakýsi sirup. Pokud máte po ruce pravé portské, použijte stejný postup. Věříme, že Gabo vám opět o něco usnadnil vaření a ušetřil pár drahocenných vteřin v kuchyni.
Celou epizodu pořadu 15 min kuchař najdete v našem bezplatném archivu!