Gabika Marcinková patří nejúspěšnější herečky své generace a na kontě má účinkování v řadě seriálů či filmů. Zahrála si i postavu v projektu Vytoč mého agenta a při této příležitosti otevřeně řekla, jaké jsou její zkušenosti s hádkami mezi hereckými kolegy či o bájných hereckých manýrech.

V seriálu Vytoč mého agenta hned několik herců ztvárnilo postavu, která vystupovala pod jejich vlastním jménem. Táňa Pauhofová hrála Táň Pauhofovou, Juraj Loj hrál Juraje Loja, nuž a také Gabika Marcinková hrála Gabiku Marcinkovou. Přestože jejich jména v projektu nebyla změněna, pravdou je, že charaktery jednotlivých úkolů byly ve většině vymyšlené. Potvrzuje to i Gabika, která si nesmírně užívala, že si konečně mohla zahrát pořádnou mrchu.

V tomto seriálu hraji herečku, která úplně nepřijímá jiné postupy, takové ty více improvizační a to narůstá do hádek mezi hereckými kolegy. Co jsem jinak nezažila a ani jsem toho samozřejmě nebyla účastná. Ale my jsme byli podle mě rádi, že si můžeme vykřičet z očí do očí. Jen tak křičet na Jiřího Langmajera je výjimečná věc a dost mě to bavilo,“ řekla se smíchem.

Vytoc mojho agenta - Jiri Langmajer a Gabika Marcinkova Zdroj: TV JOJ

V seriálu jsme také měli možnost vidět i problematiku bájných hereckých manierů, o kterých se mezi lidmi často šeptá. Přejí si herci pití vody z čistého ledovce či kytice květin v šatně? Omyl. Jejich největším přáním je něco úplně jiného.

U nás je ten standard dost nízký. Herec často ani nemá místnost, kde by se mohl složit. Že sedí se štábem někde, pokud vůbec sedí, nepostává-li. Takže, u nás jsou ty manýry ještě často zaměňovány za základní prosení o pohodlí. Zvlášť herci, kteří pracují hodně a, kteří jsou, řekněme, každý den v té práci a nemají si kde odpočinout. U

nás je velká skupina herců, kteří jdou na doraz svých fyzických sil. Jejich takzvané manýry jsou zaměňovány za prosbu o kousek klidu. Takže, s takovými „manýři“ jsem se setkala, ale s nějakými výraznějšími...to si neumím vybavit,“ zhodnotila.

Sledujte seriál Vytoč mého agenta ve středu na JOJce!

Sledujeme sociální sítě