Jan Hřebejk, režisér seriálu Iveta, nám v rozhovoru prozradil, jak si poradili s natáčením budoucnosti v Praze. Všimli jste si, v jakém roce se odehrává děj nových částí seriálu Iveta?

Součástí série nejsou jen velkolepé scény, jako například pilotování helikoptéry. Oříškem pro tvůrce bylo rozhodně i to, že se velká část děje odehrává v budoucnosti. „Nejsložitější nebo nejvelkolepější bylo to předstírání té budoucnosti v Praze. My tam hrajeme na to, že se to odehrává v blízké budoucnosti a jedna z takových destinací má být Praha, která už žije v budoucnosti a jezdí tam pouze elektrická auta a podobně,“ prozradil nám režisér Hřebejk. Ten zároveň podotkl, že bylo obtížné předstírat Prahu v moderním hávu, protože tam mnoho takových moderních budov ani neexistuje.

S vyobrazením budoucnosti se ale popasovali jinak. „Napadl nás takový fór. Dělali jsme to takovými různými prostředky, že například sochař David Černý vyprojektoval takovou robotickou vinárnu, kde víno vozí robot. A z takových blbostí jsme udělali tu Prahu v roce 2027,“ dodal Jan Hřebejk. I humorné situace v seriálu Iveta jsou postaveny na tom, že se děj odehrává v budoucnosti, kterou chtěli tvůrci vyobrazit. V seriálu jste tak mohli sledovat paralelu mezi Ivetinou minulostí i budoucností.

Sledujte seriál Iveta každou neděli ve 20:40 na JOJce!

Sledujeme sociální sítě