Hlavním hrdinou nového seriálu Einstein je nesnesitelný génius s neodolatelným šarmem, profesor Filip Koenig, kterého si zahrál skvělý herec Juraj Loj. Podle slov tvůrců byl pro tuto roli naprosto jednoznačnou volbou. Co na to říká samotný Juraj?

Filip Koenig je skutečný génius, má doktorát z fyziky a filozofie, je neuvěřitelně bystrý a jeho logické myšlení má rychlost blesku. Je to pravděpodobně způsobeno tím, že je nelegitimním potomkem Alberta Einsteina. Jeho způsob myšlení, nápady a logika jsou vizualizovány grafikou a vzorci. Kromě toho, že je moudrý a vtipný, má šarm, kterým si dokáže získat téměř každou ženu. Mozek mu pracuje na plné obrátky a svoji hlavu vypnout nedokáže. Proto už léta nahrazuje spánek nebo odpočinek léky. Povzbuzuje se amfetaminem, aby udržel své tempo.

​Filip je opravdu velmi výrazná a svérázná postava, proto bylo jeho obsazení opravdu klíčové. Tvůrci však moc práce s hledáním herce neměli. Od první chvíle totiž přesně věděli, koho do tohoto úkolu chtějí. 

Když jsem dostala zadání, že jdeme točit tento projekt, alfou a omegou bylo obsadit Filipa. Když jsem se podívala na německou předlohu a přečetla jsem si první díl, tak pro mě byl Ďuro Loj první a jediná možnost. Pak jsme se o tom s režisérem přesvědčili i na kamerovkách ," prozradila kreativní producentka Kristýna Cibulková. 

Samotný herec na tuto informaci zareagoval s velkou pokorou a skromností. "Potěšilo mě to ve smyslu, že se jim zdám jako jediná možnost pro tuto postavu. Ale já jsem s tím nesouhlasil. Kdybych byl režisér a rozhodoval o tom, tak bych určitě našel někoho na Slovensku, kdo by to také zahrál výborně. Já jsem rád, že se tak rozhodli, protože ta postava mě neskutečně bavila," řekl s úsměvem.

O čem bude seriál Einstein?
Hlavním hrdinou je profesor Filip Koenig, utajený prapravnuk Alberta Einsteina, který je sám uznávaným géniem a nejmladším profesorem teoretické fyziky na univerzitě. Brilantnímu vědci však kvůli smrtelné dědičné nemoci zůstává už jen několik let života, které chce využít naplno. 


Sledujte komediální kriminálku Einstein v neděli ve 20:35 na JOJce!

Sledujeme sociální sítě