Úspěšný na Slovensku, ale i v zahraničí. Známý kameraman, Martin Žiaran, měl pod palcem kameru i u seriálu Iveta. Sám pochází z Trebišova, kde žil 18 let. Co říká na pobouření obyvatel města a proč se seriál reálně nenatáčel v Trebišově?

Po prvních epizodách seriálu Iveta přišlo nadšení ze strany diváků a také rekord ve sledovanosti. Iveta si všechny doslova získala, ale našli se i tací, kteří zpočátku nerozuměli tomu, že v tomto seriálu jde o uměleckou výpověď, ne odraz reality.

Na této mini sérii pracovalo množství lidí, z nichž několik bylo právě z východního Slovenska. Kameraman Martin Žiaran je dokonce původem z Trebišova, kde žil osmnáct let.

Divákům, které zajímalo, proč se seriál netočil přímo v Trebišově, celou věc objasnil. Jak prozradil pro deník Plus jeden den , natáčet přímo v Trebišově by bylo logisticky a produkčně velmi náročné. „Natáčení hraného filmu nebo seriálu je poměrně složitý proces, který vyžaduje velmi mnoho lidí, herců a štábu na jednom místě a k tomu potřebujete mít vytvořeny konkrétní podmínky. Neustálým cestováním mezi Bratislavou a Trebišovem bychom ztratili hodně času, který jsme potřebovali věnovat natáčení. Navíc, Trebišov nám nevyhovoval ani z výtvarné stránky. Pro potřeby tohoto seriálu je příliš pěkný,  vysvětlil pro Plusku .

Nakrúcanie seriálu Iveta Zdroj: TV JOJ

Martin Žiaran navíc popsal, co si myslí, že mohlo Trebišovce tak velmi pobouřit. „Potřebovali jsme vytvořit iluzi menšího, ‚zanedbanějšího' města. To je to, co místních tak pobouřilo. Trebišov je ve skutečnosti krásně zrekonstruované město, s historií a nádherným parkem. Doporučuji se tam jít podívat,  prozradil v rozhovoru . Objasnil navíc, že ​​si Trebišov vybral právě Petr Kolečko, autor námětu Ivety. „V této minisérii město funguje jako symbol jednoho vzdáleného konce republiky. Stejně jako Bratislava je symbolem jiného, ​​opačného konce republiky,“ vysvětlil také Žiaran. Ten ve zkratce shrnul, o čem seriál Iveta ve skutečnosti je. „Je to komedie, která si střílí hlavně z lidských vlastností. Je štiplavá, ale pod tím se skrývají vážná témata. A je důležité si uvědomit, že téma této minisérie není reálný život v Trebišově. Tématy jsou rasismus, předsudky, závist, ale také přátelství, rodina, láska, sounáležitost,  dodal famózní kameraman Martin Žiaran v rozhovoru pro Plusku .

Nakrúcanie seriálu Iveta Zdroj: TV JOJ

Nenechte si ujít nové části seriálu Iveta každou neděli ve 20:35 na JOJce!

Sledujeme sociální sítě