Oblíbená show, která změnila životy mnoha soutěžících, se na obrazovky vrací už v sobotu se svou jubilejní 10. sérií. Diváci se mohou těšit na několik novinek. Na co se můžete v jednotlivých částech těšit?

Největší novinkou v jubilejním 10. ročníku show Česko Slovensko má talent bude účast hostujících porotců. Diváci se mohou těšit na rapera Patrika Rytmuse Vrbovského, na skvělého hudebníka a baviče Mariána Čekyho Čekovského a dámy bude reprezentovat jedna z nejobsazovanějších českých hereček Eva Holubová. „Spojení stálých porotců s těmi hostujícími přineslo řadu zajímavých, zábavných a kreativních situací, které jsou pro Talent důležité", vysvětlil režisér Jeffo Minařík.

Velkou novinkou bude i fakt, že se diváci i samotní soutěžící po třech sériích konečně mohou těšit i na semifinále živě. V uplynulých ročnících se museli uskromnit jen s jedním živým přenosem, a to s finále. Semifinále sestávalo z rozhovorů moderátorů se semifinalisty. Ti však neukázali své semifinálové vystoupení. Poslední a předposlední sérii byla část s názvem Cesta do finále, kde na konci dala porota zahlašovat za favority, které vybrali. Během jubilejní série se však vrátí zpátky i živé semifinále. Tento kontext přímého přenosu se vrací zpět na obrazovky po 6 letech.

​Upraven bude letos i samotný postup soutěžících do semifinále. V minulých letech se vždy v listopadu natáčel díl zvaný Velký třesk, ve kterém porota rozhodovala o postupujících do semifinále a o vystoupeních, které dostaly od poroty takzvaného žolíka. Kdo tedy postoupí do semifinále se dozvěděli daní soutěžící až v listopadu. Letos to ale bude jinak. Postupující soutěžící zůstávali během červnových a červencových natáčení až do konce druhého bloku, následně se porota poradila a hned v daný natáčecí den vyřkla ortel, kdo postoupí do semifinále. Postupující soutěžící tak bude mít více času na přípravu na živé semifinále.

Nenechajte si ujít speciální Talentový víkend už 3. a 4. září ve 20:35 na JOJce!

Sledujeme sociální sítě