Vysoké teploty, ostré slunce a silné UV záření dávají naší pleti pořádně zabrat. Abychom na léto měli vzpomínky jen v podobě zdravého bronzového opálení či fotek z dovolené, je důležité o pokožku pořádně pečovat. O to víc v případě, pokud bojujete s pigmentovými skvrnami či s mateřskými znaménky!

Manželka oblíbeného moderátora Vila Rozborila, který na JOJce už dlouhá léta moderuje pořad V sedmém nebi, je známá lékařka a dermatoložka. Proto velmi dobře ví, že péče o pleť by měla být v létě ještě o něco intenzivnější než v jiných měsících. Na svém profilu na Instagramu proto fanouškům v jednotlivých bodech popsala, co bychom měli pro svou pokožku udělat, aby byla nejen krásná, ale také zdravá.

Zejména pokud vás trápí pigmentové skrevny. „Aplikujte přípravek s UV filtrem v dostatečném množství (2 mg/cm2, což odpovídá čajové lžičce na celý obličej) 30 minut před expozicí. Aplikujte každé 2 hodiny, zejména po osušení ručníkem, po koupání nebo v případě pocení. Vyhněte se hodinám, kdy je sluneční záření nejintenzivnější - od 11:00 do 16:00. Noste sluneční brýle, ochranný klobouk a na pláž slunečník,“ napsala dermatoložka.

Sandra Rozborilová zároveň upozornila, že nesmíme zapomínat ani na ochranu nejcitlivějších částí obličeje, jako jsou tmavé kruhy, rty či uši. Zvýšenou pozornost je třeba věnovat i jizvám, které je také třeba chránit. Po návratu domů doporučuje ošetřit pleť produkty s obsahem vitamínu C. „Hraje důležitou roli při syntéze melaninu a jeho používání působí preventivně při vzniku hyperpigmentací. Nezapomínejte na pleťovou masku s koenzymem Q,“ doplnila. Jedním dechem dodala, že letní slunce může vaše skvrny nebo znaménka změnit. Pokud zjistíte jakoukoli změnu v barvě, tvaru nebo velikosti vašich skvrn nebo mateřských znamének, co nejdříve se poraďte se svým specialistou.

Sledujeme sociální sítě