V současnosti patří k těm nejpopulárnějším muzikantům a jeho pracovní kalendář doslova praská ve švech. I on byl však kdysi začínajícím hudebníkem a velmi dobře si na to vzpomíná. Řeč je o Ondřeji Kandráči, který v exkluzivním rozhovoru prozradil mimo jiné i to, co dostal jako první honorář za svůj koncert. A peníze to nebyly!

Oblíbený muzikant Ondřej Kandráč se nestal úspěšným interpretem a hudebníkem, jak se říká, ze dne na den. Přestože se narodil do muzikantské rodiny a hudbu má takříkajíc v krvi, všechno si musel tvrdě odtrénovat. Hraní na housle a zpěvu se začal věnovat už ve svém dětství a přes první veřejná vystoupení, hraní na svatbách a přes menší koncerty se postupně vypracoval na špičkového umělce, který vyprodává koncerty.

Zajímavostí je, že jeho úplně prvním honorářem nebyly i vzhledem k věku peníze, ale pro houslistu velmi praktická věc - struník. Jedná se o komponentu, na kterou se připevňují konce strun, takže je nedílnou součástí strunných hudebních nástrojů. „Byl to struník od německého výrobce, který byl v té době velmi drahý. Dostal jsem ho jako dárek za jeden výchovný koncert, který jsme měli s naší rodinou na jedné základní škole v Prešově,“ řekl Ondrej Kandráč s úsměvem.

Podívejte se na exkluzivní profilový rozhovor s Ondřejem Kandráčem:

Sledujeme sociální sítě