Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Možná i váš stůl zdobí právě slaďoučký velikonoční beránek, bez kterého byste si svátky neuměli představit. Jeho tradice sáhla do dávné minulosti…
Beránek představuje pomyslného Ježíše Krista a jeho utrpení na kříži a oběť za spásu světa. Zatímco v minulosti se na svátky podávalo právě jehněčí maso, postupně se rozšířilo právě pečení sladkého beránka. Existuje spousta receptů, jak si ho doma připravit, ale nejčastěji se peče z klasického třeného těsta. Jeho výroba není opravdu složitá a zvládne ji každý. V minulosti ho vyzkoušela i Andrea Verešová, která se svým výtvorem sama pochlubila. Co říkáte?
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Recept na barančeka:
Ingrediencie: