Rodinný seriál Panelák, který jsme začali na JOJce vysílat 18. února 2008, můžeme bez pochyb nazvat kultovním. Za osm let vzniklo neuvěřitelných 16 sérií a vystřídalo se v něm množství hlavních, vedlejších i epizodních postav. Kterou z nich si představíme dnes?

Kromě známých a ostřílených harcovníků v něm dostali šanci i mnozí mladí a talentovaní herci, kteří se díky Paneláku proslavili. Mezi takové herce patří i Braňo Bystriansky, který byl hereckým představitelem popleteného barmana Imra. Přestože byl herecky aktivní již před natáčením, právě Panelák byl jeho prvním velkým seriálem. „Já jsem se tam tak náhodou připletl s tím, že jsem si říkal, že si jdu udělat legraci. A z legrace bylo 8 let,“ zavzpomínal si na začátky v Paneláku.

Imro si díky své nekomplikovanosti, lehkosti bytí a rozkošné upřímnosti získal srdce všech diváků. Velkou radost měl z toho i samotný Bystriansky. „Byla to vtipná postava, která vnímala život jinak než ostatní. To, co bylo pro něj normální, bylo pro ostatní podivné. Ale je překvapující, jaký úspěch to mělo u diváků. Asi jim bylo sympatické, že byl takový, že co na srdci, to na jazyku a nebral ohled na to, jaké to bude mít následky,“ míní Braňo.

​Tak jak se to už mnohým hercům stává, i Bystrianského si lidé začali automaticky spojovat s postavou barmana Imra. Dodnes se mu stává, že ho na ulici lidé oslovují právě jménem jeho seriálové postavy. „Je velký problém zbavit se toho. Ani jsem nepředpokládal, že to bude takový problém. Lidé si spojují naše tváře ne s námi, ale s tím, kde nás viděli hrát. Musel jsem se důsledně naučit nereagovat na oslovení Imro. Jelikož ta práce byla tak intenzivní a v té době jí bylo tak mnoho, tak ve štábu bylo: Imro půjde tam, Imro udělá to a naučil jsem se reagovat na to. Venku jsem si musel vysloveně vědomě od toho odvyknout. Bylo to těžké, protože lidé si myslí, že jsem namyšlený, když nereaguji. Ale kdyby věděli mé jméno, tak bych určitě reagoval,“ dodal s úsměvem.

Sledujeme sociální sítě