Již 10. ledna odstartuje na TV JOJ nový seriál Hranice, který se odehrává v slovensko-ukrajinském pohraničí. Jelikož každý seriál musí mít i titulní skladbu, výjimkou není ani Hranice. Energická písnička se vám dostane pod kůži!

Titulní skladba k seriálu Hranice se jmenuje Na hranici hora zelená a nazpívala ji kapela Kandráčovci. Pokud se její rytmus bude zdát fanouškům povědomý, rozhodně to nebude náhoda. Jedná se totiž o skladbu, kterou můžete znát pod názvem Na kostelní věži zvoní zvon. „Původně jde o rusínskou písničku, kterou nahrálo pěvecké duo z Mezilaborec – Štefan Vasilenko a Ladislav Džupin. Toto byli pánové zpěváci, kteří tuto skladbu nahráli jako první v rusínštině a jmenuje se Ponad vodu lávka. Nám ji do češtiny přetextoval Vlado Puchala a myslím si, že mnozí ji znají právě pod názvem Na kostelní věži zvoní zvon. K seriálu Hranice vznikla v pořadí již třetí textová verze a je velice povedená. Krásně se hodí k tématice seriálu a líbí se mi,“ řekl Ondrej Kandráč.

Že titulní skladbu k Hranici nazpívali právě oni, také není náhoda. Tvůrci seriálu si úspěšnou a oblíbenou kapelu vybrali právě proto, že v sobě spojují folklór i moderního ducha. „Kapela Kandráčovci v čele s Ondrejem Kandráčem patří k tomu nejpopulárnějšímu ve slovenské hudbě. Snoubí se u nich tradice folklóru s moderním duchem. I proto byl interpret titulní skladby k seriálu Hranice jednoznačnou volbou. Rytmus písně Na kostelní věži tento projekt dokonale vystihuje,“ vysvětlil kreativní producent seriálu Hranica, Stano Guštafík.

​Kandráčovce tato nabídka nesmírně potěšila a svorně tvrdí, že je to pro ně jakýsi splněný sen. „Je to velká čest pro celou kapelu, protože nazpívat pro seriál titulní skladbu, to je, myslím, snem každé kapely. Splnil se nám sen a děkuji za to. Seriálu velmi fandím. Už jsem viděl nějaké ukázky a je to téma, které mi je velmi blízké, protože jsem hrdý východniar, lokal patriot. Takže se těším, že pověstný Schengen mezi Slovenskem a Ukrajinou dostal prostor v rámci seriálu,“ dodal Ondřej Kandráč.

Sledujte nový seriál Hranice už od 10. ledna na JOJ TV!

Sledujeme sociální sítě