Na jedné straně se lidé dokáží do krve hádat kvůli úplným banalitám, na druhé straně se při krizových situacích umí maximálně podržet. I tak aktuálně vypadá naše společnost. Moderátor Sedmého nebe, který se dlouhá léta věnuje osudem těžce zkoušeným rodinám, má na to svůj názor!

Celospolečenská situace na Slovensku z týdne na týden houstne. Neočkování versus očkování, koalice versus opozice, podporovatelé protipandemických opatření versus ti, co je nerespektují, nenávistné komentáře na sociálních sítích nebo dokonce veřejný lynč. Pod vlivem tohoto všeho by se až chvílemi mohlo zdát, že empatie a lidskost se z lidí po téměř dvou letech pandemie kamsi vytratily. Potom ale přijde sbírka pro někoho těžce nemocného či sociálně vyloučeného a Slováci jsou schopni v krátké chvíli vysbírat tisíce eur. Důkazem je i pořad V sedmém nebi, který pomáhá osudem těžce zkoušeným rodinám. Obdarovaným se naši diváci i po odvysílání snaží pomoci jak umí, a to je neklamným znakem toho, že lidé v sobě dobro opravdu mají. „Pro mě je Sedmé nebe vždy dotek s esenciální lidskostí. Protože to, že se ti stanou nějaké životní tragédie, to znamená to, že ty se zbavíš jakýchkoli afektů, póz a zůstaneš jen ty. Úplně obnažený a ta tvá lidskost. A já se opravdu V sedmém nebi setkávám s esenciální lidskostí a děkuji Bohu za to,“ řekl moderátor Vilo Rozboril.

Zároveň si myslí, že místo řešení nepodstatných záležitostí bychom se měli soustředit na to, co si naši pozornost opravdu zaslouží. „Ať jsi v jakékoli bublině, tak výsledkem je, že lidé nejsou ochotni se dohodnout. Ale ani naslouchat. Nadávají si. A najednou přijdeš do takové rodiny a zjistíš, že oni kašlou na takové blbosti a mediální přestřelky. Neboť oni musí řešit svůj těžký životní úděl a nemají čas, pomyšlení a energii na to, aby řešili úplné hovadiny. Tehdy si vždy člověk nově uvědomí, že to jsou blbosti, co my řešíme. Lidé, zastavme se, neblázněme. Podívejte se na Sedmé nebe a zjistíte, co jsou opravdové problémy. Ne to, co my tady řešíme...“ dodal.

Sledujte oblíbené V sedmém nebi opět v pátek ve 20:35 na JOJ TV!

Sledujeme sociální sítě