Producent a ostřílený porotce ze show Česko Slovensko má talent je při každé příležitosti vždy dokonale oblečený a upravený. O to překvapivější je, jaký má vztah k módě v soukromí!

Porotce Jaro Slávik v show Česko Slovensko má talent vždy zaujme svými nápaditými outfity. Ať už jsou to trička s originálním potiskem nebo extravagantní bundy a saka, stále je stylově oblečený. Značná část outfitů, které si obléká před kameru, pochází z jeho vlastního šatníku. Speciální trička, které si sám hledá a kupuje po celém světě. Pokud byste si ale mysleli, že jeho skříň praská ve švech, mýlíte se. "Já je po Taleně daruji lidem, kteří je charitativním způsobem zhodnocují nebo je přímo dávám lidem, kteří by je chtěli mít, protože pro ně něco znamenají. Z minulých ročníků mám doma možná jedno, dvě," řekl Slavík pro joj.sk.

Minimalismus je celkově Jarovou silnou stránkou. Svým přístupem a jednáním se totiž snaží bojovat proti rychlé módě (fast fashion, pozn.red.) a zbytečnému textilnímu odpadu. "Je to těžko uvěřitelné, ale já si nekupuji oblečení. Já mám věci, které jsou staré, některé i 20 let. Někteří krejčí jsou zoufalí, když přijdu se zaplátovanými riflemi opět na opravu ... Protože si myslím, že fast fashion je velký problém. Já jsem, co se týče oblékání, velmi skromný. Minule se mi smál můj starší syn, že: Tu bundu co máš, proč jí říkáš nová? Já říkám, že to je ta nejnovější, co mám. Ale už ji má osm let! I tu jsem dostal, to jsem si nekoupil. Takže, moji ekologickou stopu, co se týče oděvů, se snažím redukovat," vysvětlil.

Stejný přístup má i v případě speciálních bot, které si kupuje na běhání. "Koupím si je na sport, a když v nich náběhu 1000 kilometrů a už na ten běh nejsou dobré, tak je potom nosím na dalších 1000 kilometrů na běžnou chůzi. Takže, takový je můj vztah k módě. Raději to nekoupit, aby to člověk nemusel recyklovat," zhodnotil porotce z Talentu.

Sledujte show Česko Slovensko má talent v sobotu ve 20:35 na JOJce!

Sledujeme sociální sítě