Oblíbený zpěvák a muzikant má tento týden o důvod víc k úsměvu. Před pár dny totiž vydal novou písničku s názvem Za 7 horami, kterou nazpíval s mladičkou zpěvačkou Anikou Iris. Romantický duet vás už po prvních tónech a slovech přenese do pohádky a okamžitě si vás získá!

Vznik nové skladby Za 7 horami byl poměrně netradiční. Sympatický zpěvák, který aktuálně září v komediálním seriálu Uhorčík, dostal do mailu text písně. Ten pochází z pera Michala Rybanského, jehož znají diváci Jojky z našeho zpravodajství. Už déle totiž plánoval vytvořit hymnu nebo soundtrack ke svému pohádkovému festivalu "Za 7 horami". Toto atraktivní událost má za sebou již několik ročníků a těší se velké popularitě, ale chyběla mu třešnička na dortu. "Asi to bylo vnuknutí, ale v jeden večer se mi najednou celý text zjevil před očima a nebylo už složité dát ho dohromady. Ani ve snu mě však nenapadlo, že z několika slov může vzniknout něco tak pěkného," řekl reportér o vzniku pohádkové písně.

Slovo dalo slovo a Michalův text zhudebnil zpěvák Tomáš Bezdeda. "Je to velmi pěkný text, který si o melodii řekl sám. Po chvíli jsem se přistihl, že jeho verše si zpívám a během několika minut byla melodie na světě. Původně chtěl Mišo, abych skladbu nazpíval sám, nakonec jsme se však shodli, že píseň by bude lepší jako duet s něžným hlasem," vysvětlil zpěvák. Volba padla na mladičkou, talentovanou zpěvačku Anikó Iris, která teprve nedávno vplula do hudebních vod debutem "Alive". "Zpívat s Tomášem v duetu byla pro mě výzva, o to víc, že v češtině jsem ještě nezpívala - moje dosavadní tvorba je pouze v angličtině," upřesnila Anika.

Hudební podklad zaranžoval, nahrál a zmixoval Richard Gužák ve studiu RUNNER. Převážná část klipu se natáčela na hradě Beckov, za plného provozu s veřejností, takže účinkující i celý štáb zažívali mnoho úsměvných situací a přestávek, zejména kvůli častému focení. O kameru a střih videa se postaral Stanislav Gužák. V klipu jsou také použity i záběry z dosavadních ročníků festivalu "Za 7 horami", které atmosférou doplňují vizuál této slovenské "disneyovky". Skladba je již na první poslech vysoce návyková a okamžitě vás přenese do pohádky!

Sledujte komediální seriál Uhorčík na TV JOJ!

Sledujeme sociální sítě