V sobotní části show Česko Slovensko má talent se porotě a divákům představila veselá a optimistická Martina, která všech dostala svým krásným zpěvem. Za její úsměvem se ale skrývají roky plné trápení, které ji, jak přiznává, nesmírně posílily.

Martina je mladá 21letá žena, která prakticky od puberty bojuje s roztroušenou sklerózou. Kdysi sportovně aktivní dívka byla najednou ze dne na den odkázána na pomoc druhých. Přesto se své diagnóze nikdy nepoddala. "Dříve jsem hrávala fotbal, floorball a volejbal. A v patnácti mě přestaly poslouchat nohy. Najednou jsem neviděla na levé oko a neslyšela na levé ucho, měla jsem i polovičku obličeje ochrnutou. Chtěli mi transplantovat játra, takže toho bylo hodně. Už jsem v životě dokázala hodně ... Nikdy se nesmíte vzdát, protože se vzdává jenom zbabělec." řekla Martina, která jistě může být inspirací pro mnohé lidi.

Kromě vážné nemoci totiž zažila ještě na základní škole drsnou šikanu. Ani to ji však nezlomilo. "Na základní škole mě šikanovali. Psychicky mě týrali kvůli váze. Někdy jsem vážila 100 kilo a teď mám 64 - 66. Já jsem už zažila asi všechno. Každý nese takový kříž, jaký zvládne. Ale já si někdy připadám, že ho nesu za deset,” dodala Martina s úsměvem.

Podívejte se na celý rozhovor s Martinou a jej vystoupení ve videu:

​Sledujte show Česko Slovensko má talent ve středu ve 20:35 na JOJ TV!

Sledujeme sociální sítě