Milan Lasica

Herecký svět truchlí! Ve věku 81 let zemřel Milan Lasica!

Herecké nebe pláče. Svět navždy opustila nevídaná osobnost. Ve Věku 81 let zemřel komik, dramatik, prozaik, textař, herec, režisér, moderátor, glosátor a zpěvák Milan Lasica.

Herec a glosátor relace Sedm Milan Lasica zemřel přímo na jevišti. Vystupoval spolu s orchestrem na výročním koncertě Studie L + S v Bratislavě. Podle deníku SME herec odpadl a oživit se ho už bohužel nepodařilo. "Byla to náhlá porucha srdečního rytmu. Byl jsem tam a podával jsem resuscitaci s kolegy, zatímco přijela záchranka. Dospíval písničku Já jsem optimista v dobré formě, byla klaňačka asi dvakrát a najednou se pomalu sesunul k zemi. Párkrát se 'vrátil' a hýbal očima, ale nezvládl to. Bohužel, je to pravda," řekl pro Deník N divák koncertu.

Herecký život
Milan Lasica se narodil 3. února 1940 ve Zvolenu, ve městě, které bylo rodištěm i jeho matky. Celý svůj život však prožil v hlavním městě - Bratislavě.

Lásku k divadlu mu ukázal strýc Ernest. Spolu navštěvovali různá představení. Jeho nadšení pro herectví bylo natolik silné, že se jako 17-letý rozhodl pro studium dramaturgie na VŠMU.

Již během vysoké školy začal vystupovat v Tatře Revue, kde spolu s Julem Satinským předváděli své autorské dialogy. Později pracoval jako dramaturg Československé televize a byl i členem Divadla na korze v Bratislavě, divadla Večerní Brno či činohry Nové scény. Od roku 1982 působil jako umělecký šéf Studie S, kde byl ředitelem.

Když měl 22 let oženil se s herečkou Zorou Kolínskou. Svatbu měli v den její promoce na VŠMU. Jejich láska však dlouho nevydržela, po osmi letech se rozvedli. Později se Milan Lasica opět oženil. Své ano mu řekla o osm let mladší Magda Vášáryová. Později se jim narodily dvě dcery - Hana a Žofie.

Soustrast rodině a nejbližším!

Tagy: Milan Lasica

Sledujeme sociální sítě