Obrovské gesto Juraje Hrčky z Nemocnice: Neuvěříte, čemu se věnuje v soukromí!

Titulují se jako doktor či sestra, ale lékaři nejsou. Mají bílý plášť a jsou součástí oddělení dětských nemocnic, ale léčí zejména humorem. Zdravotní klauni už několik let pomáhají těm nejzranitelnějším dětem. Doktorem klaunem je i herec ze seriálu Nemocnice, Juraj Hrčka.

Říká se, že smích je nejlepší lék a že kam nechodí slunce, tam chodí lékař. Pro nemocné dětičky na odděleních dětských nemocnic jsou často sluncem právě zdravotní klauni z organizace Rudé nosy, kteří roznášejí mezi dětičky skvělou náladu a zábavu. Spolupráce mezi skutečnými lékaři a zdravotními klauny je skvělá a jsou si v nemocnicích vzájemnými partnery. Díky zdravotním klaunům mohou totiž děti zapomenout na bolest a strach alespoň na určitou dobu. Je to opravdu obdivuhodná činnost.

Juraj Hrčka, který je sám doktorem klaunem již několik let, si v seriálu Nemocnice obléká lékařský plášť jako doktor Mišiak, ale a v reálném životě tráví svůj čas v nemocnicích opravdu ušlechtilým způsobem. Jak sám vnímá nemocniční prostředí? „Já už několik let dělám červené nosy, klauny dětské, co chodí do nemocnice, čili jsem na to prostředí trošku zvyklý. Stále se tam něco děje. Je tam i kopec vděčnosti od těch dětí i rodičů,“ řekl herec.

Nemocnica - Judita Hansman, Monika Horváthová a Juraj Hrčka Zdroj: TV JOJ

​Kromě toho, že v nemocnicích tráví čas zejména s dětmi, kterým se věnuje jako doktor klaun, nezapomíná Juraj ani na potřebu osvěty prevence. „Mohu tedy říci i divákům, že ať nemají nikdy obavy jít k lékaři, neboť vždy spíše je lepší než později a opravdu ten personál, alespoň z mých zkušeností, jsou to všechno perfektní lidé,“ odkázal herec divákům, aby se tedy návštěvy lékaře nebáli . 

Sledujte oblíbený seriál Nemocnice na JOJce a JOJ Family!