Zdieľaj

Nejsilnější momenty Sedmého nebe: 5 hrdinů, z nichž bychom si měli brát příklad

Užívají si život i přes těžký osud.

Druhá série Sedmého nebe přinesla prostřednictvím televizních obrazovek opět množství silných příběhů, které vás chytili za srdce. Na vlastní oči jsme se přesvědčili, že i když žijeme v 21. století, stále existují rodiny, které se ocitly v nouzi a žijí v katastrofálních podmínkách. Stali jsme se svědky toho, že stále jsou nemoci, nad kterými není snadné zvítězit. Viděli jsme i to, že sebezapření je v některých případech opravdu náročné, ale často účinné. Krátce po natáčení jsme vyzpovídali moderátora Vila Rozborila. Mimo jiné nás zajímalo, které příběhy z druhé série mu nejvíce utkvěly v paměti. Toto jsou jeho odpovědi.

1. Návrat Adriany Kmotríkové do zpravodajství
Moderátorka hlavní zpravodajské relace Noviny přežila velmi těžké chvíle, protože bojovala se zákeřnou chorobou. Po náročné léčbě se ale postavila před kamery a V sedmém nebi otevřeně promluvila o všem, co zažila. Vedle své zpovědi se po několika měsících poprvé vrátila mezi kolegy z práce na oddělení zpravodajství. Přestože se v té době stále léčila, neváhala ani minutu a nezištně pomohla 17-leté Kristínce, která bojovala s toutéž nemocí jako moderátorka. "Pro mě bylo silné, když se Aďa Kmotríková vrátila do zpravodajství. Zároveň, ten příběh její pomoci dívce, se kterou je v stále v kontaktu. Dokonce před časem byly spolu na finále Talentu. To mě velmi vzalo," řekl Rozboril.

2. Obnovení manželského slibu na Sardinii
Mezi Petrem a Věrou bylo cosi, co se v knihách a filmech nazývá jako osudová či životní láska. Manželský pár spojovalo citové pouto, které ještě více zesílilo, když Peter začal bojovat s rakovinou. Prostřednictvím Sedmého nebe obnovili svůj manželský slib na ostrově Sardinie, ale tehdy ještě nevěděli, že to bude jejich poslední společný výlet. Pár týdnů poté Věřin milovaný manžel prohrál svůj boj s nemocí. Rodinu navíc opustil v den narozenin Věry. V jejím srdci ale zůstal navěky, což dokazuje, že před láskou se skloní i majestát smrti.

3. Hubnutí Evy s Ivanou Christovou
Blondýnka začala na konci těhotenství bojovat se zdravotními problémy, pro které přibrala téměř 40 kilogramů. Další ránou bylo, že ji její milovaný manžel opustil a to i přesto, že nosila pod srdcem jeho dítě. Jakoby to nestačilo, nechal po sobě dluhy, které se jí z jednoho příjmu spláceli těžko. O speciálním dietním plánu či osobním trenérovi nemohla být ani řeč. Naštěstí do jejího života vstoupilo Sedmé nebe a energická Ivana Christová, která začala s Evou hubnout. "Ta holka má tak pěknou tvář a pěkný hlas, že ona když sundá ještě deset kilo, já budu volat Kubinovi do zpráv, to je ředitel zpravodajství v televizi JOJ, ať vezme tuhle holku, protože je fakt výborná. Už jen proto, že ji ta JOJka jakoby udělala, že jí splnila sen," míní Rozboril.

4.  Předčasné Vánoce pro Romana a jeho rodinu
Příběh těžce nemocného Romana a jeho manželky otevřel první sérii Sedmého nebe, když jsme pro ně uspořádali honosnou a romantickou svatbu v kostele v Beladicích. Tehdy na něj zaútočila rakovina mimořádně zákeřně a lékaři mu dávali dva měsíce života. Díky důkladné péči se jejich slova nenaplnily a otec tří dětí stále bojuje ze všech sil. Jenže před časem se jeho zdravotní stav rapidně zhoršil a dokonce hrozí, že už letošní Vánoce nestihne. Ačkoli všichni spolu s námi věří, že se z nemoci dostane, "náhradní" Štědrý večer si se svou rodinou přece jen užil.

5. Vymanění středoškoláka Patrika z katastrofálního bydlení
I tento rok jsme měli V sedmém nebi množství hrdinů v dětském či teenagerském věku a mezi ně rozhodně patří i středoškolák Patrik. Po smrti manžela a chlapcova otce podlehla Patrikova máma alkoholu a o domácnost se nestarala právě příkladně. Dům, ve kterém se synem bydlela, byl plný plísní, špíny, odpadků a smetí. Chlapec často hladověl a stávalo se, že nepřišel do školy, protože neměl peníze na autobus. Štěstím ale bylo, že si ho oblíbila jeho mistryně odborného výcviku ze školy. Spolu se svým partnerem pro něj udělali dojímavý a neuvěřitelně solidární skutek. Ve vedlejším domku v zahradě chlapci zařídili vlastní pokojíček.