Jak se natáčí seriál v prostorách bratislavské ZOO? Nejdůležitější je vstřícnost!

Více prozradil režisér Braňo Mišík.

Exteriéry seriálu televize JOJ Family z prostředí zoologické zahrady vznikaly v naší skutečné bratislavské ZOO, která je v provozu nepřetržitě celý rok. Jak se dá skloubit natáčení seriálu s chodem zoologické zahrady? Chce to hlavně hodně vstřícnosti a pochopení na obou stranách. Než se vůbec naši seriáloví tvůrci pustili do plánování výroby, setkali se s vedením bratislavské ZOO a probrali s nimi možnou spolupráci. V té době měla ředitelka bratislavské ZOO, Miloslava Šavelová, nemalé obavy, ale ty zůstaly nenaplněné a i ona si spolupráci se štábem pochvaluje.

Jak to vidí druhá strana - režisér Braňo Mišík? "Celý ten tým v zoologické zahradě tak vstřícný, že někdy se jim až divím, že nás filmaře nevyhodí. Opravdu jsou nesmírně vstřícní a také díky nim jsou ty situace velmi autentické. Opravdu mám někdy pocit, že jsou ti naši lidé opravdoví zaměstnanci ZOO," chválí vstřícnost pracovníků ZOO.

Těch, kteří by se obávali o zvířata, která má bratislavská ZOO v chovu a péči, musíme ujistit, že všechno natáčení probíhá a přizpůsobuje se především s ohledem na obyvatele ZOO. "Nepamatuji si, že by vznikla situace, která by nám zkomplikovala natáčení. Jsou hranice, na kterých jsme se dohodli, že ze ně nepůjdeme, abychom neohrozili samotná zvířata a někdy i jejich zdraví. Protože zvířata jsou citlivé. Jsou jisté věci, které nám přesně předem definovali a ty se snažíme respektovat. Ale jinak, jak říkám, je tato spolupráce nad moje očekávání," dodává Mišík.