Jiří Bartoška neuvěřitelně překvapil: Neuvěříte, jakou zásadní změnu provedl po 58 letech!

Tomu se dá těžko uvěřit. Jiří Bartoška, který za cigaretovým kouřem nebyl skoro ani vidět, si po 58 letech přestal kupovat cigarety. Bude to už rok, co nekouří.

S kouřením začal už v 14 letech. "Opravdu, šel jsem do školy a kupoval si u paní Beránkové v trafice krabičku," prozradil. Nikdy se dokonce netajil tím a vysvětloval, že cigarety se nechce nikdy vzdát. Podle jeho slov by to pro jeho tělo bylo prý velký šok, a to samozřejmě nechtěl. Pohled na kouření mu nezměnila ani rakovina, se kterou v roce 2014 začal bojovat. "Húlim dál, protože mi bylo řečeno, že bych měl kouření omezit, ale ne přestat. Prý by to možná tělu i uškodilo, že by se zaleklo. Kdysi jsem byl na cévách v IKEM a oni se ptali, kolik cigaret vykouřím. Řekl sem, že tolik a tolik a oni, že tedy budou muset přepsat odborné knížky, protože cévy mám naprosto v pořádku. Teď jsem to však opravdu omezil," prozradil tehdy v rozhovoru pro Reflex.

Před oslavou svých 60. narozenin kouřil 60 cigaret denně a už tehdy se vyjádřil, že to rozhodně omezit nechce. "Naopak, budu přidávat postupně s věkem. Nedej bože, abych se dožil stovky," vtipkoval tehdy pro deník Aha!

Nyní prezident filmového festivalu tvrdí, že skutečně rok nekouří. A dokonce to prý nebylo žádné novoroční předsevzetí a ani ho k tomu nikdo nenutil. "Řekl jsem si, že přestanu, tak jsem přestal. Nakouřil jsem se už v životě dost. Teď si ten nikotin vynahrazuje takovými těmi elektronickými cigaretami," dodal Jiří Bartoška. Doufejme, že mu jeho rozhodnutí vydrží.