Zdieľaj

Rozkošná Melanka je plná života, ačkoli o něj ve skutečnosti bojuje: Zákeřný nádor na mozku!

Melanka je krásná, veselá, energická a usměvavá holčička plná života. Na první pohled by tedy nikdo nikdy neřekl, že o něj ve skutečnosti bojuje.

Rozkošná Melanka je energická, usměvavá a snad nikdo by na první pohled neřekl, že ve skutečnosti bojuje s vážnou nemocí. Tomuto andílkovi totiž loni v červenci zjistili děsivou diagnózu. Od té doby se její život točí kolem nemocnic a lékařů. "Přišlo jí špatně, vracela, natlakovali se jí spánky a když jsme se jí ptali, zda ji bolí hlavička, vždy ukazovala, že ji bolí někde jinde. Nikdy neukázala na totéž místo. Udělali jí potřebná vyšetření. Pak jsme byli u oční a napsala do zprávy, že něco je ohraničené na mozku. Že doporučuje CT a MR. Na další den jsme šli na MR a o čtvrt na dvanáct nám přišli říct, abychom se sbalili, protože odcházíme. Našli jí nádor na mozkovém kmeni. Tehdy ti napadne, čeho se dožije to dítě. Bude někdy maturovat? To jsou takové sekundy, které máš v hlavě a ty nevíš, co se bude dít," zavzpomínala na nejhorší chvíle Melankina máma. Zároveň dodala, že v nemocnici jim řekli, že nepřišli o pět minut dvanáct, ale rovnou pět minut po dvanácté. Operace byla totiž velmi riskantní a hrozilo, že dítě během ní zemře. Bez zákroku by to ale mohlo dopadnout stejně. "Spadl mi celý svět. Všechno se mi zřítilo," řekl žalosti otec.

První operace trvala pět hodin a druhá až osm a půl hodiny. Při Melance ale stáli všichni andělé strážní, protože se lékařům podařilo vybrat až dvě třetiny nádoru. Kousek jí tam však zůstal a stal se jakýmsi strašákem. "Po operaci člověk dostal naději. Pak přišlo další MR a řekli nám, že je to zas skoro stejné. Že to trošku narostlo. Tak znovu na kolena. Chodíme na onkologii, na MR a každé tři měsíce je to lepší a lepší. Zaplať, pan Bůh !," řekl otec s nadějí. Jak to již na Slovensku bohužel bývá, vážné zdravotní problémy způsobily, že se dostali do finančních problémů. Rodina totiž žije jen z jednoho platu. V době natáčení Sedmého nebe žili v skromné ​​ubytovně v bratislavské městské části Petržalka, ale plánovali stěhování do nájemního bytu. Zajistit ale zařízení a vybavení dětského pokoje pro Melanku nebylo v jejich možnostech. Malá bojovnice vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nemůže chodit do školy, a proto má individuální studijní plán. Potřebuje dětský pokojíček i s koutkem, kde by se mohla učit a připravovat se. Je tedy jasné, v čem této soudržné rodině pomohlo Sedmé nebe.

Tento strhující příběh uvidíte v archivu pořadu V sedmém nebi!