Scénáristka seriálu Nemocnice, Danica Hričová, si v seriálu zahrála roli pediatričky: Byl to spontánní nápad!

V seriálu Nemocnice můžete v roli sympatické pediatričky sledovat autorku námětu a scénáristku seriálu Nemocnice, Danicu Hričovou. V roli Dáši jí to mimořádně sluší a my jsme zjistili, kde vznikl tento nápad postavit se před kameru. Původně to měla být dokonce jen legrace!

„Vzniklo to jako legrace. Stále mi všichni říkali, abych se sama postavila před kameru a já vždycky tvrdila, že s tím nemám problém, protože když jsem byla mladá, hrála jsem v Ludusu, dělala jsem dlouhá léta redaktorku, takže já jsem na kameru vlastně zvyklá a nemám z ní nějaký velký stres, jako většina lidí,” vysvětlila nám autorka námětu v rozhovoru. Je tak zřejmé, že ji k tomu nebylo třeba dlouho přesvědčovat. Dokonce nám řekla, že ji producent seriálu Nemocnice, Pavel Polner, jistým způsobem vyprovokoval, zda by takovou výzvu vůbec zvládla. V té době se jim dokonce vyskytla postava pediatričky, která tam v nejbližších scénářích vystupovala. A tak to všechno do sebe zapadlo.

Ocitla se tak v zajímavé pozici, kdy mohla vnímat to, jak napsala scénář, ale zároveň si vyzkoušet i to, jak texty vnímají samotní herci. Scénáristka dokonce přišla na jednu zásadní věc. „Jako kreativní producent jsem zjistila, že některé scény píšu velmi komplikovaně a sama to vidím ve chvíli, kdy je to nutné zahrát. Takže i mně to dodává, jako kdyby úplně jiný úhel pohledu a vždy, když sem přijdu tak i já mám nějaké nové podněty,“ prozradila nám. Tato zkušenost je tak dala zřejmě víc, než by čekala.

Nemocnica - Danica Hričová Zdroj: TV JOJ

Na otázku, zda chtěla být někdy herečkou, měla jasnou odpověď. „Ano je to pravda. Já jsem kdysi chtěla být herečka. Můj otec byl dlouholetým dramaturgem v Československé televizi a s ním jsem chodila na natáčení různých televizních projektů. Pracoval například na pohádce Král drozdí brada, což je jedna z mých nejoblíbenějších,“ dodala Danica Hričová v rozhovoru. Více se dozvíte ve videu!

Sledujte seriál Nemocnice každé úterý a čtvrtek ve 20:35 na JOJce!