Helena Krajčiová vede své děti k skromnosti: TAKTO doma řeší vánoční dárky!

Vánoce jsou v první řadě o rodině a ne o horách dárků. Ví to i herečka Helena Krajčiová, která k této myšlence vede i své děti. Učí je skromnosti a tak si doma hravě poradili i s otázkou vánočních dárků. Jak? Čtěte dál!

Vánoce v rodině Heleny Krajčiové jsou klasické, tradiční a bez stresu. Zrzka spolu s manželem a dětmi tráví Vánoce v kruhu své rodiny, a tak je od předvánočních příprav a stresu zcela osvobozena. "Já se naštěstí nemusím vůbec připravovat, protože u nás Vánoce připravuje moje máma. Vždy chodíme k rodičům. Všechny sestry s rodinami a partnery a dětmi, takže já jsem od toho naštěstí ušetřena," řekla s úsměvem Krajčiová. Její hlavní povinností tak je, aby byl napsán dopis Ježíškovi. A přestože ten dárky zajistí, jejich seznam musí vždy projít její cenzurou. "Mluvící papoušek nebyl úplně top pro mě, ale samozřejmě může si napsat, co chce. Nakonec ale sama řekla, že chce lyže a lyžařky," zasmála se.

S dárky se to však v této rodině rozhodně nepřehání. Právě naopak. Herečka své děti vede k skromnosti. "Co se dárků týče, zatím se nám daří být velmi dietními. Anika si opravdu pamatuje, že loni dostala dva dárky. Velmi rádi bychom zůstali v tomto skromní," zhodnotila. Na Štědrý den si zkrátka místo kvanta dárků užívat vzájemnou přítomnost a tradice. "Hrabeme se v čočce. Vypadá to jako penízky. Pomodlíme se a pouštíme si koledy. Nevstávají od stolu a pod ubrusem musí být bankovky," dodala.

Helena Krajčiová - Vianoce Helena Krajčiová - Vianoce Zdroj: TV JOJ