Mišo Hudák prozradil pikantérii z nahrávání upoutávek: Co řeší s kolegy nejčastěji!

Bavič a moderátor Mišo Hudák je neodmyslitelnou součástí oblíbeného Inkognita od jeho začátku v moderní éře. Kromě toho má však v JOJce i druhou práci a tou je načítání textů do upoutávek. Co při jejich nahrávání řeší nejčastěji?

Máte je v uších každý den a ani si to neuvědomujete. Řeč je o takzvaných "hlasech JOJky", které hovoří v jednotlivých upoutávkách všechny důležité informace o filmech, seriálech či o pořadech. V našem nahrávacím studiu se pro tyto účely za mikrofonem pravidelně střídají dva muži – herec a hlasový odborník Peter Rúfus a moderátor a bavič Michal Hudák. Přestože je pro Miša Inkognito srdcovkou, načítání upoutávek si také velmi užívá. " Paradoxně, není to Inkognito, ale tady se cítím nejvíc Inkognito. Nebo tady mě není vidět, tady mě je jen slyšet. Ale za to už 21 let," vysvětlil Hudák, který pracuje pro JOJku od jejího začátku.

Do nahrávacího studia chodí pravidelně, minimálně dvakrát do týdne a svůj hlas musí vždy měnit v závislosti na tom, zda se jedná o komedii, horor nebo o pohádku. " Kdysi z toho byl humor, velmi dávno na začátku. Když se říkalo, že to děláme jako Američané, ale už to tak dělají všichni roky ," poznamenal s úsměvem. Jedním dechem prozradil, která záležitost je při této práci snad nejdiskutovanější. " My se snažíme poslovenčovat ty výslovnosti v mnoha případech. Nebo by to asi vyznívalo směšné. V angličtině se upoutávky dělají snadno. Oni totiž neotevírají ústa a používají hlavně hrdelní tóny. My musíme otevírat ústa," dodal s úsměvem.

Tagy: Mišo Hudák