Že jsou milované chipsy samá chemie? Omyl, od nynějška je budete jíst bez obav!

Jak je to doopravdy?

Do pořadu Inkognito zavítalo další zajímavé povolání. Jeho představitel Ivan Handlovič je totiž známý výrobce mimořádně oblíbené pochoutky, kterou si dopřeje téměř každý z nás nejen během dlouhých podzimních večerů. Bramborové lupínky přece milují všichni, o čemž svědčí i jejich neustále rostoucí spotřeba. Jsou však milované chipsy opravdu takové naturální nebo za jejich skvělou příchutí skrývají tuny chemie? Ivan v tom má absolutně jasno. "Je to prášek, ale je to natural," říká. Znalec bramborové pochoutky samozřejmě nejvíce miluje ty své. Jeho nejoblíbenější jsou přitom lupínky s příchutí slaniny, papriky či extra pálivé papriky. To jsou zároveň i příchutě, které lidé milují nejvíce. Ivan přitom vyrobí denně přes 30 tisíc balíčků. Všechny jsou vyrobeny ze speciálních "chipsové" odrůdy brambor. "Takový brambor má nulové cukry, nehoří a je krásně žlutý," prozrazuje Ivan. Celý proces výroby přitom mají u něho na starosti pouze 23 lidí, se vší ostatní prací si už poradí stroje. Co je však nejdůležitější, na výrobu používají celou dobu vlastní a tajnou recepturu. Výroba chipsů je tedy hotová věda, kterou bychom v domácím prostředí zvládli jen velmi těžko. Odteď nám však už nic nebrání v tom, abychom si je vychutnali i během sledování pořadu Inkognito

Epizody pořadu Inkognito najdete v našem bezplatném archivu!

Tagy: Inkognito