Uhádni môj vek_relácia_TV JOJ

V show Hádej můj věk se dá vyhrát až deset tisíc eur!

Hádat věk může být docela vtipná záležitost - tak jak to vidíte v našem pořadu Hádej můj věk.

Jednoduchý formát Guess My Age zahrnuje hádání věku neznámých lidí. Dvojice absolvují celkem šest soutěžních kol. Odhadnout věk jednotlivých hostů jim má pomoci celkem pět žolíků. Pomůcka zahrnuje například informaci o písni, filmu nebo události, která se stala ve stejném roce, jak se narodil účinkující s neznámým věkem.

Nepřesným odhadem věku si dvojice snižují z původní výšky částku, která je v banku. Ve finále hrají o peníze, které zvýšily. V závěru mají čtyři tipy na uhodnutí přesného věku cizího člověka a k tomu čtyři pomůcky. Každým nesprávným tipem ztrácejí čtvrtinu banku.

Skeptický Gordulič

Kreativní producent televizní show Hádej můj věk Jan Gordulič přiznává, že zpočátku se k celému projektu stavěl trošku skepticky. "Nevěřil jsem, že tohle může lidi oslovit. No podíval jsem si francouzskou verzi a začínal jsem princip pořadu chápat."

Dodává, že v tomto směru hádajícim dokáží značně pomoci indicie. "Jsou experti, kteří se zmýlí nanejvýš o dva roky," upřesnil Gordulič. A dodává: "Jednotlivé části nahráváme dopředu, proto jsme se setkali už i s takovými, kteří díky svým dobrým pozorovacím schopnostem vyhráli 6 tisíc eur."

Zásah maskérů

Čím více se daří soutěžícím, tím těžší indicie dostávají. "Přiznávám tedy, že se je snažíme pak splést," vyšel s pravdou ven kreativní producent pořadu. Pokud je velká odchylka, jde soutěžící do lehčích kol, v opačném případě do těžších.

Maskéři do děje moc nezasahují, takže tváře lidem nemění. "Stalo se tak jednou za čtyři díly," řekl Gordulič. Dobře vědí spolu komunikovat a hádat věk nejlepší kamarádi, partneři, manželé nebo rodiče s dětmi. Gordulič ale přiznal, že upřednostňují při výběru kamarády.