Zdieľaj

Štefka zažila noční můru každého rodiče: Před rokem pochovala svou milovanou dcerku!

Říká se, že pro rodiče není nic horšího než přežít své vlastní dítě. Své o tom ví i Štefánie, která před rokem pohřbila svou jedinou dcerku Adélku.

Števkin život nebyl nikdy jednoduchý. Měla totiž jen šestnáct let, když přivedla na svět dcerku Adélku. Jak ale přiznala, těhotenství před rodiči tajila do poslední chvíle. Bála se, co jí řeknou na to, že se stane mámou v teenagerském věku. Interrupci si nevěděla a ani nechtěla představit. "Ona byla tajemstvím a do poslední chvíle o ní nikdo nevěděl. Tajila jsem to před rodiči. Přibrala jsem jen tři kila, které měla ona. Takže na mně nebylo vidět, že jsem těhotná," přiznala s úsměvem. Rodina ale příchod jejího děťátka přijala velmi pozitivně. "Na patnáctku jsem dostala řidičák a motorku. Ale mamka mi řekla, že kdyby věděla, tak se kupuje postýlka a kočár," zavzpomínala se smíchem. Maminkovské povinnosti vnímá jako nejkrásnější období svého života a ani na vteřinu nikdy nelitovala, že se s nimi pospíšila. Další krásnou věcí bylo setkání s mužem jejího života - s Teem. V něm našla skutečnou lásku, oporu a porozumění. Všechno bylo dokonalé.

V7N Stevka Zdroj: TV JOJ

A pak přišel rok 2014. Její milované dcerce totiž diagnostikovali vážnou nemoc. Zjednodušeně řečeno jí začala ubývat bílá mozková hmota. Následky byly přímo hororové a vše mělo najednou rychlý průběh. Dítěti postupně odcházela chůze, motorika, vnímání až nakonec zůstala v bdělé kómatu. "Poslední rok to bylo velmi špatné. Už bylo vidět, že nemá naději. Na její diagnózu ani nebyly léky... Ten poslední rok byl velmi těžký. Byla už jen v bdělém kómatu. V kuse v nemocnici," zavzpomínala se slzami v očích. Adelka jim umřela na konci října minulého roku, kdy měla devět let a devět měsíců. Těžké období vystřídalo ještě těžší. Navzdory obrovské bolesti se však Štefka musela se ztrátou smířit. Velmi jí v tom pomohla víra. A to je jedna z věcí, které Teo na ženě svého života obdivuje. To, jaká dokáže být silná. Na Štefkiném štěstí mu moc záleží a snesl by jí i modré z nebe. Jejich největším snem je svatba. Vzali by se už dávno, ale Štefka chtěla dodržet roční smutek za dcerkou. Ten se ale skončil a tak se může začít nová, šťastnější etapa v jejich životech.

Sledujte oblíbený pořad V sedmém nebi v neděli ve 20:20 na JOJ Family!