Zdieľaj

Saška musí s rodinou vyžít ze 4300 korun na měsíc: Pracovat nemůže pro synovu diagnózu!

V životě rozhodně nemají na růžích ustláno.

Saška má 29 let a žije na Slovensko-ukrajinské hranici se svou mámou a dvěma dětmi. Mámin příbytek se pro ni stal azylem poté, co jí to s bývalým partnerem nevyšlo. "Problémy začaly, když se narodil Honzík. Vadila mu i troška prachu. A pak, když si vypil, tak to už šlo," zavzpomínala. Když měl její synek zhruba dva a půl roku, všimla si, že na jeho chování je něco zvláštního. "Když měl dva a půl roku, snažil se začít mluvit. Ale pak najednou nic. Když jsme ho volali, nevnímal. Mysleli jsme si, že neslyší. Celý čas nás posílali z jednoho vyšetření na druhé a všude jen říkali, že zřejmě bude autista," vzdychla si Saška. Kvůli synové diagnóze se nemůže zaměstnat, protože mu musí být stále nablízku. Ztráta příjmu je reálné dostala na hranici chudoby. Žena se dvěma dětmi totiž musí měsíčně vyžít ze 4300 korun. "Každý večer nad tím přemýšlím, že jim nemohu dát to, co by chtěli. Co by možná i malému pomohlo, ale nedá se to. Vím, že oni nechtějí mnoho, ale toto je málo," řekla se slzami v očích.

[Chooz: image; value: 8e61f2df-6b65-44e5-81af-8de59de24005; description: Alexandra se pro synovu diagnózu nemůže zaměstnat. Důsledkem jsou finanční problémy.; Source: TV JOJ]

Velkou nadějí v jejím životě byl muž, s nímž se seznámila. S Jozefem se do sebe zahleděli a byla to láska jako hrom. Úžasné bylo i to, že si rozuměl nejen s ní, ale i s oběma dětmi. Dokonce i kluk s autismem ho plně respektoval a miloval. Jenže, Jozef udělal chybu, kterou mu Saška neumí odpustit. "Půjčil jsem si peníze od její rodiny. Měl jsem dovést dřevo její křestnímu, ale tam něco nezdařilo. On mi zaplatil dopředu ty peníze. Ona se to dozvěděla a myslela si, že já jsem udělal podvod. Ale já jsem neměl nic špatného v úmyslu. Šel jsem za její rodinou a řekl jsem, že ty peníze vrátím. Ona mi řekla, že jí mohu zavolat, až když je vrátím," vysvětlil. Jozef tvrdí, že Saška je láskou jeho života, a proto se jí chce za všechno omluvit. Dokáže mu odpustit?

Sledujte oblíbené V sedmém nebi již dnes ve 20:20 na JOJ Family.