Zdieľaj

Sestry zažily teror a hororovou šikanu přes Facebook: Cizí žena se jim vyhrožovala zabitím!

Jejich příběh je jako ze špatného snu...

Být aktivní na sociálních sítích a sdílet se svými přáteli radosti i starosti každodenního života je v dnešní době zcela normální věc. Přidáváme na internet své fotky, statusy, názory a postoje a ve většině nám ani nenapadne, že toto vše může ohrozit náš život. O to je to nebezpečnější! Internetová šikana, teror či krádež identity totiž zdaleka nejsou jen pojmy z amerických sci-fi filmů. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila i 26- letá Zuzana. Když ji v roce 2016 začal kontaktovat kamarád ze školních dob, ani ve snu by jí nenapadlo, jakou hororovou dohru to všechno bude mít. Přestože byl tento muž ženatý a doma měl krásné děti, svůj vztah plánoval ukončit a dohromady se chtěl dát právě se Zuzanou. Ona ho však kategoricky odmítla a když ji nepřestával kontaktovat, řekla mu, že všechno řekne jeho ženě. Nuž, a on nepřestal. Mladá žena to všechno napsala jeho manželce a doufala, že tím to skončí. No, mýlila se. Tím se to všechno práve začalo! "Reakce jeho manželky byla taková, že nejprve byla v šoku. S tím ale, že byla šťastná, že jí nechci rozbít rodinu. Pak asi za týden, když jsme přišli z dovolené, ona mě začala sledovat. Začala mi vypisovat zprávy typu, že mě zabije. Že buď mě zničí fyzicky nebo psychicky," začíná své vyprávění Zuzana.

Zuzana sa na vlastnej koži presvedčila o tom, aké nebezpečné môžu byť sociálne siete. Zdroj: TV JOJ

Výhružné zprávy od dotyčné se začaly stupňovat a nic jí nebylo svaté. "Začalo se to stupňovat. Urážela nás, vypisovala, že spíme se svým otcem. Že jsme pantofle. Že děláme doma incest. Že večer přijde a dnešek bude náš poslední den," vzdychla si Zuzana. Situace se však zdramatizovala, když se do celé věci zapojila i její sestra. "Já jako starší sestra jsem měla potřebu ji chránit. Vzala jsem si na tu rodinu číslo a chtěla jsem se jim ozvat, abychom to normálně ukončili," vysvětlila Lucie. Jenže tím, že se dané ženě ozvala, už byla v teroru namočená i ona. "Měla moje číslo, věděla, kde dělám, co dělám. Zjistila si informace o synovi. Časem se začala vyhrožovat, že zabije malého. Že ho unese ze školky, že ho uvidím celého modrého v bílé rakvi," řekla se slzami v očích nešťastná matka. "Když si čteš, že ho bude krutě mučit, týrat a bude si to natáčet na video a ty si představíš, že tvé dítě leží s modrými pery v bílé rakvi, propadne tě strašná bezmocnost. Nikdo ti s tím neví pomoci. A policie mi řekne, že ale ona se nevyhrožovala vám. Ona to napsala vaší sestře. Ptala jsem se jich, co mám dělat. Seděla jsem v práci, odpracovala jsem hodinu, došla jsem do kabinetu a našla jsem esemesku, že se dohodla s paní učitelkou, že si přijde pro malého. Že ho v Bratislavě naučí létat z mostu. Protože děti se dají nalákat na pizzu," vzpomíná na zprávy jako z psycho hororu. Dotyčná žena byla natolik vytrvalá, že si založila stovky nových profilů na Facebooku, jen aby mohla sestrám vypisovat. "Na starém Facebooku jsem měla kolem 200 profilů zablokovaných od ní. Tento Facebook mám od ledna a už tam mám 100 profilů zablokovaných," řekla Zuzana se slzami v očích. Jelikož jim s tímto problémem nedokázal pomoci nikdo, ani policie, obrátila se na Sedmé nebe. Moderátor Vilo Rozboril jí spolu se svým týmem podali pomocnou ruku, ale vyvrcholení jejich příběhu vám bude honit husí kůži.

Nenechte si ujít tento mimořádně silný příběh, který se může týkat nás všech, V sedmém nebi v neděli ve 20:20 na JOJ Family!