Zdieľaj

Závist, hněv a urážky: Hejteři se opřeli do Makové výhry a ... TOTO jim odkazuje Vilo!

Někteří lidé si myslí, že mladý YouTuber vyhrál neprávem.

Mladý, jen 12-letý YouTuber Mako SK si díky svému nakažlivý humoru, pozitivnímu přístupu k životu a vtipným videím získal celé Česko i Slovensko. Přesto, že má vážný handicap, žije jako všichni ostatní a dovolíme si tvrdit, že možná ještě víc naplno, než mnoho zdravých lidí. V natáčení videí našel zalíbení a dělá ho to šťastným. Jeho energie se přenesla i na lidi, a proto není divu, že v anketě Telkáč roku vyhrál divácké ocenění Vloger roku. Hlasování bylo veřejné a probíhalo tak, že jste prostě přidělili hlas svému favoritovi. Každý z nás měl možnost hlasovat pouze jednou. Všechno bylo naprosto transparentní a bylo velmi snadné zkontrolovat, kdo udělil jednotlivé hlasy. Vítězové v jednotlivých kategoriích jsou tak absolutně legitimní.

Zdroj: TV JOJ

Navzdory tomu všemu se našlo několik lidí, kteří na Facebooku napsali, že Makova výhra v Telkáčovi byla nefér. Podle hejteřů nevyhrál díky své šikovnosti a dobrým videím, ale díky tomu, že je handicapovaný. "Nefér výhra, ale aspoň je šťastný. Protože kdyby nebyl postižen a nebyl by na JOJce tak nevyhraje nic. Vyhrát by měl nejlepší," psalo se v komentářích. "Přesně tak, ačkoliv mi je takových dětí moc líto, je to nespravedlivé," vzkázala další osoba. Ano, Mako byl V sedmém nebi a ano, je handicapovaný. Ale jako vítěze ho v Telkáčovi vybrali lidé, kteří za něj hlasovali. A byli to přesně titíž lidé, kteří ho na YouTube sledují a dívají se na jeho videa. Připisovat tedy jeho triumf v anketě jeho handicapu je shazování jeho schopností a šikovnosti. Vymýšlet témata videí, natáčet je na kameru, stříhat je v střihačem programu, vyrábět k nim grafiku a na závěr to podbarvit hudbou totiž vůbec není taková "brnkačka", jak by se mohlo zdát. Málokteří dospělí se to naučí, natož mladý teenager.

Zdroj: TV JOJ

Svůj názor na Facebooku vyjádřil i samotný moderátor pořadu V sedmém nebi. A ubrousek si před ústa nedával. "Dovolím si oponovat. Řeknu to tak, v pořadu bylo za ta léta i iks skvělých zpěváků či tanečníků s nějakým, řekněme, handicapem, A nikomu z nich se nepodařilo nominovat a natož vyhrát nějakou anketu, pěveckou či podobně. Myslím si, že tento kluk je opravdu trošku úkaz, má neobvykle silnou "vysílačku", která na diváky funguje. To je něco, co buď máš nebo ne. On ji má. A kdyby ji neměl, žádná účast v TV pořadu by diváky nevedla hlasovat za něj. Spíše mě mrzí, že jelikož se jedná o 12-leté dítě, někdo tu takovýmto způsobem potřebuje ventilovat své názory, nepomýšlel na to, že to ten kluk může číst. A to mi přijde nefér. Lidé hlasovali. Nic víc a nic méně. Tak ho nechme si to vychutnat. Někdy je "zdržení" vyjádření názoru hodnotnější, než jeho prezentování za každou cenu," napsal Vilo Rozboril.

Makovi přejeme hodně štěstí při vyrábění videí a mnoho spokojených followerů!