Slovenky, které jsou v zahraničí na roztrhání: Tyto krásky dobyly český film!

Čeští režiséři je obsazují moc rádi.

Jsou krásné a talentované, mají specifický šarm a z pracovních nabídek si mohou vybírat. Řeč je o charismatických slovenských hereček, které se na nedostatek zájmu ze strany filmařů rozhodně nemohou stěžovat. Zejména tehdy, jde-li o české filmy. Vybrali jsme pro vás pět krásek, které jsou u našich sousedů doslova na roztrhání a suverénně můžeme říci, že dobyli českou kinematografii.

​Zuzana Norisová: Rebelové, Vinaři, Hodinový manžel
Úspěšná kariéra sympatické Slovenky naplno odstartovala v roce 2001, kdy měl premiéru muzikálový film Rebelové. Norisová si v něm zahrála hlavní roli maturantky Terezy, kterou si všichni pamatujeme dodnes. Od té doby ji čeští tvůrci pravidelně obsazují do svých filmů a seriálů. Nezanevřela ale ani na Slovensko. Aktuálně je jednou z hlavních postav v komediálním seriálu Prázdniny.

​Judit Bárdos: Svět pod hlavou, Fair Play
Tmavovláska s dětskou tvářičkou patří v Česku mezi oblíbené herečky. Tvůrci si pochvalují její profesionalitu, zajímavý výraz v obličeji, dobrou náladu a skvělou češtinu, na které poctivě maká a je k nerozeznání od rodilých Čechů. Není divu, že zářila ve filmu Fair Play, ve kterém ztvárnila sprinterka Annu snažící se kvalifikovat na olympiádu. Aktuální hraje cynickou lékařku Kristýnu Čáslavovou v retro kriminálce Svět pod hlavou, kterou v koprodukci natáčela Česká televize a JOJ.

Zdroj: SITA

​Táňa Pauhofová: Lída Baarová, Všechno nebo nic, Hořící keř, Román pro muže, Něžné vlny, Prahala (Hairstory)
Charismatická a éterická zrzka není v Čechách žádným nováčkem. Má za sebou nespočet filmů, v nichž zářila v hlavní nebo vedlejší roli. Táňa si nezískala jen obdiv fanoušků, ale i uznání kritiky a zájem dalších tvůrců. I to je důvod, pro který se jí podařil husarský kousek a získala hlavní roli ve filmu Lída Baarová. Jelikož ztvárňovala slavnou Češku a ve skutečnosti je Slovenka, u sousedů se to setkalo s obrovskou vlnou kritiky a šeptalo se, že ji české kolegyně nenáviděli. Nic to ale nemění na faktu, že herečce, kterou jste ještě donedávna sledovali v seriálu ZOO, se nabídky hrnou jedna radost.

Zdroj: TV JOJ

Vica Kerekes: Tenkrát v ráji, Milada, Clona, Křídla Vánoc, Muži v naději, Něžné vlny, Nestyda
Když se řekne jméno Vica Kerekes, většina lidí si představí slavnou šlehačkovou scénu z filmu Nestyda. Přestože o Viciném živočišném sexappealu nemůže nikdo pochybovat, nejsou to jen svůdné křivky, pro které je do českých filmů často obsazována. Má v sobě jiskru, jakou má jen málo hereček a to na ní tvůrců přitahuje. Tu už zanedlouho ukáže i v seriálu 1890.

​Betka Stanková: Svět pod hlavou, Doktor od jezera hrochů, Rebelové
Podobně jako Zuzana Norisová, i Betka Stanková odstartovala svou kariéru u českých sousedů filmem Rebelové. Vždyť, kdo by si nepamatoval ukecanou Buginu? Od těch dob uběhlo několik let a tmavovláska dostala hlavní roli ve filmu Doktor od jezera hrochů a účinkuje ve více seriálech. Diváci ji před časem mohli vidět i jako epizodní postavu v seriálu Svět pod hlavou.

Sledujte další epizodu seriálu Prázdniny již dnes ve 21:30 na JOJ Family!