Vysekané tělo mu nespadlo z nebe: Podívejte, co udělal Ján Koleník kvůli seriálu Za sklem!

Součástí kriminálky Za sklem je množství akčních scén, ve kterých se vyskytují bitvy, honičky i zápasy v boxerském ringu. Aby vše působilo věrohodně a autenticky, herci museli na sobě před natáčením pořádně máknout!

Příprava herce na roli ve filmu či v seriálu nespočívá jen v tom, že se naučí texty. Předchází tomu i sezení s režisérem, čtečky a v případě, že si to role vyžaduje, tak i zapracování na své postavě - ať už do plusu nebo do mínusu. Své o tom vědí i herci, kteří ztvárňují hlavní postavy v kriminálce Za sklem. Jelikož se v seriálu vyskytuje množství akčních scén, herci před natáčením absolvovali přípravu z více bojových umění a učili se filmové bojové choreografie. "S každým projektem, do kterého jdu, počítám s tím, že vyžaduje nějakou přípravu. Trénovali jsme tahy a hmaty, co se týče bojových umění. Nacvičili jsme si základy bojového umění krav maga, naučili jsme se nějaké tahy v boxu. Neříkám, že se z nás stali profesionálové. Ve scénáři je v každé epizodě výrazná bitva a chtěli jsme, aby vypadaly uvěřitelně," řekl Ján Koleník.

Jelikož před kamerami ztvárňoval impulzivního rváče, který se velmi snadno vytočil, trávil hodně času i v maskérně. "Seriál si vyžadoval i maskérskou přípravu. Například moje postava, to jsem zjistil až během natáčení, je celý čas zraněna. Takže jsme měli nespočet variací, ať už to byl zlomený nos, monokl nebo natržené ústa, protože velká část se odehrává v boxerském klubu a moje postava je ten impulzivní rváč, takže jsem byl stále zraněn," zhodnotil Koleník. Přestože byl tento seriál pro herce náročný, na druhé straně si práci na něm nesmírně vychutnávali. "Tento seriál se od jiných liší v tom, že jsme měli více času na natáčení. Jeden díl se točil nějakých, myslím, že šest dní. Tehdy to i herci i tvůrcům jakoby dává větší prostor na to, abychom se s tím mohli více vyhrát," vysvětlil představitel vyšetřovatele Nora.

Sledujte kriminálku Za sklem v našem archivu.