Jiří Bartoška na invalidním vozíku! Co se mu stalo?

Z vitálního sedmdesátníka se proměnil do navenek zlomeného muže na invalidním vozíku. Velmi se mu přitom do něj nechtělo. Jiří Bartoška po roli v Havlovi se už nechtěl opět postavit před kameru. Scenárista úspěšného seriálu Most! Petr Kolečko ho ale přemluvil.

"Posílají mi nabídky na dva natáčecím dni. Postavy jsou vždy napsáno indiferentně, není co hrát, tak jsem řekl, že už nebudu točit. A zrazu mi přišla sms zpráva od Petra Kolečka, že napsal scénář a jestli si ho nechci přečíst, že by byl rád," prozradil v České televizi Jiří Bartoška.

Postava lékaře, který žije dva životy, ho nakonec přesvědčila. "Historicky nepoučený si myslí, že se na to nikdy nepřijde, a ono se na to samozřejmě přijde," naznačuje zápletku komedie Božský děda.

Do karet scenáristovi a režisérovi Petrovi kolečkem hrálo i to, že o sobě Jiří Bartoška rád tvrdí, že odmítá chodit do kopců - tedy, že je "rovinný herec". Ve filmu totiž částečně jezdí i na invalidním vozíku, takže své tělo mohl šetřit. "Stále je to komedie, určitě, ale jsou tam i hlubší témata, rodinné témata, více emocí. Je to film inspirovaný skutečností," uzavírá Kolečko.

Zdroj: Reprofoto/ČTK