V seriálu Za sklem jsem se hodně naučil: Jak Loj hodnotí novou kriminálku ve srovnání s jinými seriály?

Vyšetřovatel David Antol neřekl své poslední slovo.

Jedním z trojice vyšetřovatelů seriálu Za sklem byl i David Antol v podání skvělého herce Juraje Loje. Mnoho fanoušků televize JOJ Family, kteří viděli první epizodu kriminálního seriálu, mrzelo jeho náhlý konec. No určitě vás potěšíme, když vám prozradíme, že to zdaleka nebylo poslední slovo Juraje a jeho postavu vyšetřovatele Davida ještě uvidíte prostřednictvím retrospektivních záběrů, kterými budeme postupně odhalovat to, co se stalo a proč byl zavražděn. My jsme ho na premiéře seriálu vyzpovídali, abychom zjistili více nejen o seriálu samotném, ale také o jeho vztahu k podobným projektům a ke kriminálce jako takové.

"Ke kriminálce mám pozitivní vztah. Ale je tam rozdíl, kriminálka a detektivka, tak jsem přemýšlel, že k čemu mám pozitivnější vztah, ale je to v podstatě jedno. V jednom detektivové přicházejí na to, kdo to byl a ve druhém sledujeme, jak ho dostanou. Ne že bych to vyhledával, ale když je to dobře udělané, tak bych se na to díval i každý den," odpověděl Juraj. Patří podle něj k takovým kriminálkám i seriál Za sklem? I na tuto otázku má jednoznačnou odpověď: "S výsledkem jsem moc spokojený. Seriál má nesmírný potenciál, je to něco inovativní, je to jinak točené, jsou tam nové věci použité, pro diváka to může být velmi pozitivní přínos."

Podle Juraje je seriál Za sklem rozhodně projektem, který se vyplatí sledovat, ale jak se mu v něm hrálo? "Já o seriálu a o částech, ve kterých jsem účinkoval, mohu mluvit jen v superlativech. Domů jsem chodil vytešený jako lečo. Situace byly dramatické, měli svou vnitřní logiku, kolegové na place byly absolutní profesionálové, naučili mě hodně. Byl to pro mě přínos," prozrazuje. A jak by porovnal Za sklem s jinými seriály, ve kterých se objevuje? Odpověď se dozvíte z videa!

Nezapomeňte, že seriál Za sklem můžete sledovat opět ve středu ve 20:20 na JOJ Family!