Ondrej Kandráč poslal otci píseň do nebe: Emotivní skladba vás chytí za srdce!

Rodina je snad tím nejdůležitějším, co ve svých životech máme. Stejný názor má i oblíbený muzikant Ondrej Kandráč, který v těchto dnech vydává nový, velmi silný singl s názvem Rodné hnízda (Příběh mého života). Poslal ho svému otci do nebe a odhaluje v něm své nejintimnější vzpomínky na dětství.

Rodina je naším bezpečným přístavem, nevyčerpatelným zdrojem bezpodmínečné lásky, útočištěm a místem, kde můžeme být sami sebou, ať se děje cokoliv. Ví to i muzikant Ondrej Kandráč, který nazpíval nejemotivnější skladbu svého života. "Některé věci neumíme rodičům říci slovy, možná z respektu, úcty, možná se neumíme tak otevřít... A celou tu nevyslovenou emoci my zpěváci vkládáme do písně. V jedné skladbě je emoce mého světa od dětství přes dospívání až po současnost," řekl. Píseň s názvem Rodné hnízda (Příběh mého života) má velkou výpovědní hodnotu a Ondrej ji poslal do nebe svému milovanému otci. "Už déle jsem chtěl mít ve svém repertoáru skladbu, která by odrážela to nejdůležitější, co mě v životě formovalo. Když mi kamarád Rolo Kubina podsunul silnou a emotivní melodii, následovala další fáze - napsání textu," vysvětlil Kandráč.

O dojímavý text se postaral Ondrejův dvorní textař a velmi dobrý přítel Vlado Puchala, který má na kontě velké hity jako Hej, sokoli, Včelka, Dva duby či Postav dům, zasaď strom. "Nikdo jiný než skvělý textař Vlado Puchala nepřipadal v úvahu. Je autorem všech našich úspěšných písní. Zná mě i mou rodinu. Stál u mých hudebních počátcích ještě z dob působení v rozhlase. Jeho texty jsou pro mě uvěřitelné a autentické," zhodnotil muzikant. Na skladbě se podíleli skvělí hudebníci jako Martin Valihora, Milo Suchomel, Ondro Juras, Jimi Cimbala či Zoli Tóth. Zajímavostí je i fakt, že do skladby zapojil více členů své rodiny. V písni si s Ondřejem poprvé zazpíval i jeho bratr Milan. Úvodní slova pocházejí z Kandráčovho archivu a patří právě jeho otci. Závěrečnou říkanku zas nahráli jeho děti Emka a Ondrík.

Ondrej Kandráč je známý tím, že se s fanoušky zvykne podělit i o různé soukromé fotografie. Tentokrát však nazřel hlouběji do svého rodinného alba a ve videoklipu k skladbě Rodné hnízda ukázal množství intimních rodinných záběrů. Doplněny jsou malebnými obrazy slovenské přírody, po níž se muzikant prochází. Jde o uměleckou metaforu, která připomíná, jak člověk kráčí životem. Zároveň vypovídá o tom, že ať se vybere kamkoliv, vždy se vrátí k teplu svého domova. "Jsem tolerantní člověk, ale myslím si, že nic lepšího než fungující rodinu nikdo ještě nevymyslel. Cíl našeho života není v tom, jak rychle a až kam víme uprchnout. Podstatné je, zda se vím vždy vrátit k sobě a zeptat se sám sebe: Jsem stále ten chlapec, který si plní své sny a věří hodnotám, kterým věřil jako dítě? Ať je tak, či onak, tuto skladbu chci věnovat mému otci. Právě v tomto roce - 26. června by se dožil svých 70. let." Videoklip vznikl pod režisérskou taktovkou úspěšného Tomáše Eibnera a participoval na něm i fotograf Martin Krystýnek.