Ondrej Kandráč podpořil krásný charitativní projekt: Pomáhá lidem na okraji společnosti!

Lidé se občas dostanou do situace, že na cestě životem vybočí z toho správného chodníku a najednou nevědí, jak dál. Mnozí z nich se nedokáží vrátit zpět sami a proto potřebují podat pomocnou ruku.

Složité životní období mají za sebou i členové gospelové kapely Kalich, kteří si prošli skutečným peklem. Jsou to bývalí narkomani, gambleři či alkoholici, kteří i s pomocí druhých lidí v sobě našli sílu bojovat se svými závislostmi. Svou zásluhu má na jejich postupném opětovném začleňování do společnosti i známý římskokatolický kněz a farář Peter Gombita z komunitního centra Oáza v Košicích, který se jich před časem ujal. Pomocí hudby se snaží vrátit do života a chtějí i ostatním vlít naději do žil a povzbudit je.

Dobrým přátelům tohoto filantropa z východu, který se dlouhá léta věnuje lidem na okraji společnosti a pomáhá jim dát druhou šanci na lepší život, je i muzikant Ondrej Kandráč. Pravidelně se účastní charitativních akcích a rád je podporuje. Učinil tak i v souvislosti s kapelou Kalich. "Kapela Kalich má svůj příběh, těžký životní příběh. Jsou to lidé, kteří to v životě nevzdali a to doslovně. Každý jeden z nich by věděl dlouhé hodiny mluvit o svých životních peripetiích, ale věřili tomu, že bude lépe. Věřili v dobro, v sílu lidské sounáležitosti. Ujal se jich otec Peter Gombita, který pracuje v komunitním centru Oáza. Já jsem byl patronem jejich prvního, dosud jediného cédéčka. Velmi mě okouzlili tím, že v životě dostávali množství ran a přesto to nevzdali, dvihli své hlavy a snaží se lidem vnášet naději," vysvětlil muzikant.