Ondrej Kandráč s manželkou nazpívali první duet: Emotivní skladbu nedostanete z hlavy!

V aktuálním složitém období není snadné najít naději a vidět takzvané světlo na konci tunelu. Proto se úspěšný muzikant rozhodl nahrát skladbu, která by alespoň malým kouskem mohla jeho fanouškům zpříjemnit tyto dny a vlít jim do srdcí naději a optimismus. Na pomoc si vzal svou milovanou manželku Eriku, se kterou si duet zazpíval poprvé.

Celý svět se v souvislosti se šířícím se koronavirusem ocitl ze dne na den ve velmi obtížné situaci. Více než milion nemocných, tisíce mrtvých, padající ekonomiky a množství lidí, kteří přišli o práci. Slovo naděje najednou nabývá úplně jiný rozměr. "Říká se, že všechno má v životě smysl. Ocitli jsme se ve zvláštní životní situaci a tak jako všichni, i my se snažíme porozumět, co se vlastně událo. Kdyby mi někdo před pár měsíci řekl, že svět se zastaví a my budeme čelit obrovské pandemické výzvě, asi bych se nechápavě nad těmito slovy pousmál. I nás, tak jako každého, nenechávají lhostejnými osudy těch, kteří potřebují naši pomoc. Přemýšlel jsem nad písní, která by vlila lidem naději žít a těšit se ze života," vysvětluje Ondřej Kandráč. Hudba vznikla na motivy srbské písně Pukni zoro, která podle muzikanta nejlépe vyjadřuje obrovskou emoci a velikost slovanské duše. Název písně "Těžké časy lidi spojují" mluví sám za sebe a text má velmi silnou vypovídací hodnotu. O ten se postaral Ondřejův dvorní textař Vlado Puchala. Ten má na kontě i velké hity jako Hej, Sokoli, Včelka či Dva duby. O zvuk se zas postaral šikovný zvukový mistr, Zoli Tóth.

První duet s ženou jeho života
Ondrej si k emotivní skladbě se silnou výpovědní hodnotou přizval i svou milovanou manželku Eriku, se kterou si řekli "ano" před více než dvanácti lety. Společně vychovávají syna Ondrejka, dcerku Emku a na cestě je už jejich třetí dítě. "Jelikož je období přísné karantény, kterou dodržujeme i my, rozhodl jsem se oslovit tu nejlepší zpěvačku, která byla při mně - mou manželku. A tak světlo světa spatřil náš první společný obývákový duet a věřím, že ne poslední. Erika to zvládla bravurně! Je to úplně jiná emoce zpívat s vlastní manželkou. Nic jsme nehráli, zpívali jsme to tak, jak jsme to oba cítili," nešetřil superlativy. Erika Kandráčová se ze své pěvecké premiéry moc těší a přistupuje k ní s pokorou. "Protože celá naše rodina zpívá, tak i já jsem ráda, že jsem se na chvíli stala její pěveckou součástí.Moc se z toho těším a vážím si fakt, že i když nejsem zpěvačka, mohla jsem si s Ondřejem zazpívat. Věřím, že se píseň bude líbit," řekla Ondřejova vyvolená.

Klip z obývacího pokoje
Přísnou izolaci dodržují i manželé Kandráčovci a tak jediné místo, kde mohl vzniknout videoklip k nové skladbě byl jejich obývák. Ondrej vzal do rukou housle, Erika se postavila k mikrofonu a nahrávání mohlo začít. "Video s námi nahrál náš soused Michal Kender. Jednoduše a bez zbytečných gest - u nás v obýváku," vysvětlil Ondřej. Ten zůstává věrný své skromnosti a emotivní skladbu hodnotí velmi opatrně. "Je těžké hodnotit vlastní píseň. Tu zhodnotí jiní. Vždy když si ji pustím mám z ní husí kůži. Je těžké to popsat slovy, tato melodie se dá asi nejlépe pochopit srdcem," uzavřel.