Zdieľaj

Filípek ze Sedmého nebe bude nadšením bez sebe: Podívejte, jaké obrovské překvapení ho čeká!

V nedělním premiérovém dílu oblíbeného pořadu V sedmém nebi jsme se seznámili s bojovníkem Filípkem, který si okamžitě získal srdce všech. Jaké ho čeká překvapení?

Filípek se narodil s diagnózou achondroplázia, které se lidově říká trpasličí vzrůst. Při této vrozené nemoci jde o to, že člověk s přibývajícím věkem neroste, ale zůstává při výšce malého dítěte. S tím jsou spojeny i mnohé jiné diagnózy, a tak s ním musí rodiče navštěvovat až 13 různých ambulancí. Neurologie, ortopedie, endokrinologie, vývojová psychomotorika, rehabilitace, ušní či kardiologie. Také mívá pro zúžený hrudník časté respirační problémy. Jeho hlava však funguje jako dokonalý, naprosto nadupaný počítač. Filípek je nadprůměrně inteligentní a přestože ještě neumí číst, umí nazpaměť téměř všechny vlajky světa a bez problémů se orientuje i v mapě. Navíc, jeho největším hobby jsou vodoinstalatérské práce. :-) Jeho dovednosti prověřilo i Sedmé nebe a jeho první vážný klient je člen kapely Kollárovci, které Filípek miluje.

V7N - Filipek a Kollarovci Zdroj: TV JOJ

​A právě svou oblíbenou skupinu si bude moci dosytosti užít během týdenního pobytu v léčebných lázních Červený Klášter Smerdžonka, který bude načasován na Setkání Goralů v Pieninách. Muzikanti jsou tam tehdy celý týden, takže Filípek bude ve svém živlu. „S Kollárovci spolupracujeme už osm ročníků Setkání Goralů v Pieninách. Dozvěděli jsme se o něm v den, kdy jsme chystali všechny přípravy. Když jsme se dozvěděli, jaký má problém a jak má rád Kollárovcov, tak jsme toho chtěli být součástí,“ vysvětlila mluvčí Lázní Červený Klášter Smerdžonka Helena Korčáková. „Navíc, Filípek chce všechno opravovat, tak jsme chtěli, aby to byl součástí překvapení. Může přijet s celou rodinou, využít našich služeb, náš wellnes i aktivity v okolí,“ doplnila Korčáková. Tento dar je však spojením příjemného s užitečným. V léčebných lázních totiž poskytují procedury zaměřující se na pohybové či dýchací choroby, což rozhodně prospěje také Filípkovu zdraví.

Sledujte oblíbené V sedmém nebi opět v neděli ve 20:35 na JOJce!