Zdieľaj

Sebínek ze Sedmého nebe konečně odletěl na operaci do Bostonu: Krásné gesto od vlády!

Těžce nemocný kluk z Lučence od narození bojuje s vážnou a vzácnou diagnózou. Jediným řešením byla pro něj extrémně drahá operace v Americe. To, co před pár měsíci vypadalo beznadějně, se ale stalo skutečností. Dobří lidé se mu na zákrok vyzbírali a na cestě za jeho zdravím významně pomohla i naše vláda.

Pro rozkošného Sebínka je každý den doslova bojem o život. Narodil se totiž s mimořádně vážnou a vzácnou diagnózou, v důsledku které se o něj musí rodiče starat doslova 24/7. Několikrát do dne odpadává a rodiče ho museli často oživovat. Za dveřmi nemocnice strávil téměř většinu svého života. Jedinou nadějí pro nemocného kluka byla velmi drahá operace v americkém Bostonu, která stojí až 800 tisíc eur. Jelikož je to částka, jakou by si v žádném případě nemohli dovolit zaplatit, obrátili se s prosbou o pomoc na dobré lidi. Opět se ukázalo, že Češi a Slováci mají srdce na správném místě a v průběhu několika měsíců se skutečně podařilo vysbírat potřebnou částku na operaci.

Jenže znovu to mělo háček. Dopravit se do Bostonu bylo pro ně nemožné, protože všechny komerční linky je odmítli. Aby se zachránil Sebinkův život, nakonec pomohli politici. Na přesun do Bostonu jim byl nabídnut vládní speciál, kterým před pár dny celá rodinka odcestovala za velkou louži. Co je v Americe čeká, sami zcela netuší. Ani to, jak dlouho se tam zdrží. No jisté je, že všichni věří, že Sebínek se odtud vrátí jako zdravé dítě. Reportáž Edity Huťkové a Antona Adamčíka o malém válečníkovi z Lučence najdete ve videu NAHOŘE!