Zdieľaj

Krásné gesto od kluků z Nové zahrady: Dojme vás, co udělali pro nemocného Sebinka!

Diváci televize JOJ Family velmi dobře znají příběh těžce nemocného Sebinka z Lučence, jehož jedinou nadějí na lepší život je drahá operace v Americe. Aby rodinka získala dostatek prostředků, spustila oficiální sbírku. Nuž, a právě s ní souvisí nádherné gesto, které učinily kluci z Nové zahrady!

Pro rozkošného Sebinka je každý den doslova bojem o život. Chlapeček se totiž narodil s atypickou diagnózou, v důsledku které mu selhává dýchání i srdíčko. Většinu svého života strávil v nemocnici a jeho stav vyžaduje neustálou péči rodičů. V maličkém hrdélku má pro zjednodušení péče v krizových situacích dokonce zavedenou tracheostomickou kanylu. Hrozí mu dušení za plného vědomí nebo to, že bude celý život připojen na lůžku na umělou plicní ventilaci. Jediným řešením jsou operace v Bostonu, ale ty stojí až 20 869 600 CZK, co si rodina nemůže dovolit. Proto se s prosbou o pomoc obrátili na dobrí lidí a vytvořili pro synka sbírku.

Sbírání financí na operaci Sebinka se rozjelo, ale jak už to bývá, lidé se špatnými úmysly se najdou i v těžkých chvílích. Máma malého chlapečka se totiž dozvěděla, že někdo zneužil jejich osud a chtěl se na nich obohatit. Neznámý podvodník šířil na sociálních sítích příběh této rodiny a přestože všechny informace seděli, číslo účtu bylo falešné. A tak množství život zachraňujících peněz skončilo v rukou špatného člověka.

Jak se však říká, na každý špatný skutek, je tu i ten dobrý. Nuž, a právě krásného gesta se Sebínek dočkal od kluků z Nové zahrady. Martin Čurda a František Laššák pomáhali osudem těžce zkoušené rodince ještě v rámci relace V sedmém nebi. Po odvysílání příběhu však na rodinu nezanevřeli a jejich příběh z dálky sledují. Když Sebinkova máma spustila sbírku, bez váhání se do ní zapojili. Nejkrásnější na tom však je, že to udělali potichoučku, bez vyvolávání mediálního zájmu. "Kluci, nemám slov... Jen jedno obrovské DĚKUJEME - celému týmu Nová zahrada - Feri, Martin. Tito úžasní lidé myslí na Sebiho i nadále a nejen, když nám přes V sedmém nebi dělali zahradu... Na účtu od nich přibylo neskutečných 104 348 CZK od "Nové zahrady", jen tak potichoučku, aby nikdo nevěděl, ale vy si zasloužíte, aby lidé věděli. Obrovské děkujeme, jste prostě top!," napsala chlapcova maminka Mirka, která se chlapcům takto veřejně poděkovala. Martine, Feri, klobouk dolů!

Celý Sebinkův příběh i jeho číslo transparentního účtu naleznete na stránce:

Sebinko Zdroj: Nádych pre Sebastiana