Zdieľaj

Totální hyenizmus: Podvodník se obohacuje na úkor nemocného Sebinka ze Sedmého nebe!

Před časem jsme informovali, že jedinou nadějí pro těžce nemocného Sebinka je extrémně drahá operace v Americe. Jelikož si ji rodina z Lučence nemůže dovolit, obrátila se s prosbou o pomoc na dobré lidí a spustila sbírku. Jenže i v takové vážné situaci se našel podvodník, který se dopustil hyenismu nejhrubšího zrna!

Sebinko je dítě jako všechny ostatní - chce se hrát, zažívat zábavu a dobrodružství. Má to však háček. V důsledku vzácné a vážné nemoci je pro něj každý den doslova bojem o život. "Sebi má atypickou diagnózu. Víme, že je to porucha, kde nezávisle od sebe mu selhává dýchání, srdíčko. Sebastián se prostě hraje a zničehonic padne na zem. Nastane ztráta vědomí, on odpadne a přestane dýchat," řekla maminka Mirka před rokem V sedmém nebi. O synka se musí z manželem starat 24/7, protože pokud by při něm nikdo nebyl při zástavě dechu, mohlo by ho to stát život. V maličkém hrdélku má pro zjednodušení péče v krizových situacích dokonce zavedenou tracheostomickou kanylu. Hrozí mu dušení za plného vědomí nebo to, že bude celý život připojen na lůžku na umělou plicní ventilaci.

Sebinkův příběh jste mohli vidět i V sedmém nebi:

Jediným řešením jsou operace v Bostonu, ale ty stojí až 800 000, - eur, co si rodina nemůže dovolit. Proto se s prosbou o pomoc obrátili na dobré lidí a vytvořili pro synka sbírku. Věřili, že se nám společnými silami podaří tohoto usměvavého prcka zachránit, protože každé poslané euro pro Sebinka znamená naději na volný nádech. Bohužel kromě dobrých lidí mezi námi žijí i ti zlí. Máma Mirka se totiž před pár dny dozvěděla, že někdo zneužil osud jejich rodiny k tomu, aby se jejich jménem obohacoval. Sebinkův příběh šíří na sociálních sítích a přestože všechny informace sedí, číslo účtu je falešné. "Informovala nás kamarádka, že zachytila ​​z nějakého cizího profilu na sociálních sítích, že se šíří sbírka Sebiho, ale s falešným číslem účtu. Největší problém je, že se to šíří neskutečně rychle," řekla znechucena Sebinkova máma. Jelikož sbírka je však pro její syna jedinou nadějí, věří, že lidi tento incident s podvodníkům od pomoci neodradí.

Celý Sebinkův příběh i číslo transparentního účtu naleznete na stránce:

Sebinko Zdroj: Nádych pre Sebastiana