Zdieľaj

Dojemný čin mámy Milionové Lívie: Dar od Sedmého nebe věnovala TÍMTO rodinám v nouzi!

Před pár týdny se celé Slovensko i Česko spojilo, aby pomohlo nešťastné matce Števce vysbírat peníze na drahou léčbu pro dcerku Lívii. Během pár dní jí dobří lidé nejenže přispěly tolik, že bez problémů léčbu uhradí, ale dokonce jí poslali více prostředků. Ty se nyní rozhodla posunout těm, kteří to velmi potřebují.

Rozkošná Lívie z obce Pichne bojuje se vzácnou a velmi vážnou Canavanovou nemocí. Jedinou možností, jak zvrátit a zlepšit její zdravotní stav, je extrémně drahá léčba v Americe. Na samotný lék a hospitalizaci potřebovala milion eur, což je závratná suma. Proto spustila velkou sbírku a čekala, jestli jí lidé pomohou zachránit její dítě. Díky Sedmému nebi a dobrosrdečnosti Slováků se jí naštěstí podařilo získat dostatek finančních prostředků na léčbu. Jelikož na její transparentní účet přišlo více peněz, než potřebuje, rozhodla se pro šlechetný čin a dobro poslala dále. "Nám se díky vám a díky lidem, kteří náš příběh sledovali, podařilo vysbírat vyšší částku, jakou potřebujeme. Určitou část ze zbývajících peněz bych chtěla věnovat relaci V sedmém nebi, abyste to posunuli tam, kam je třeba," řekla Livkina mama Števka moderátorovi Vilovi. "Ať dobro plodí dobro," zhodnotila.

V7N - Milionova Livia Števka venovala finančný dar od Siedmeho neba rodinám, ktoré to veľmi potrebujú. Zdroj: TV JOJ

Tým Sedmého nebe okamžitě našel dvě rodiny, které finanční injekci potřebují jako sůl. Za první ani necestovali daleko. V obci Pichne žije i Vladimíra, které se narodily dvojčata s dětskou mozkovou obrnou. Zatímco Alex má o něco lepší stav, Sofinka je na tom bohužel hůř - neotáčí se a neví sedět. Nemocné dětičky však nejsou jediným problémem. "Moje děti jsou z umělého oplodnění. Vytoužené... Nejprve jsem měla zdravotní problémy, pak se mi narodily nemocné děti a pak partner odešel. Takže, všechno tak najednou," povzdechla si Vlaďka, která je onkologická pacientka. Přestože je její zdravotní stav dobrý, stále chodí na kontroly a je zde riziko, že by se jí mohla nemoc vrátit. Kromě toho všeho jsou ve velmi špatné finanční situaci. Její otec je důchodce, její máma je nezaměstnaná a mladá žena je doma s dětmi. Alexovi a Sofince by pomohlo zlepšit jejich stav rehabilitace, ale ty si nemohou dovolit. Je tedy jasné, že pomoc je v této rodině více než nutná.

V7N - Vlaďka Vlaďka (vľavo) sa stará o svoje deti dvojičky, ktoré sa narodili s detskou mozgovou obrnou. Zdroj: TV JOJ

Druhá rodina, která nese velmi těžký kříž, je z vesničky Velká Dolina. Sympatický manželský pár na důchodu se stará o svého imobilního syna Mira, který je v bdělé kómatu. "Byl dost zatížený, stále cestoval. Měl vysoký tlak, nejednou jsme s ním byli na pohotovosti. Bohužel, léky nebral pravidelně. Nepil, nekouřil a dostal mozkovou mrtvici," řekla Mirova máma Julie. Zatímco Miro bojoval v jedné části nemocnice o život, v druhé části nemocnice se mu v porodnici narodil syn Marko. Ačkoliv vztah s partnerkou mu nevyšel, je to právě jeho dítě, které je pro něj doslova životabudičem. Padesátník Miro vyžaduje soustavnou péči a na to všechno jeho rodiče Julka a Milo utratili všechny své životní úspory. Žijí jen z důchodu a nevědí, jak to všechno finančně utáhnou do budoucna. Problémem je však i to, že už mají svůj věk. "Žádný matce toto nepřeji. Vše je na nás a my už nemůžeme tak, jak bychom měli," řekla Julka smutně. I tato rodina tedy potřebuje záchranné kolo!

V7N - Julka a Milo Julka a Milo sa 24 hodín denne starajú o svojho milovaného syna Mira, ktorý je v bdelej kóme. Vďaka ich sústavnej opatere robí veľké pokroky. Zdroj: TV JOJ