Zdieľaj

Jeden z nejkrásnějších činů tohoto roku: Finanční pomoc obětavých manželů dohnala k slzám!

Sympatický manželský pár z vesničky Velká Dolina žije v nelehké situaci. Jsou v důchodovém věku, ve kterém by si už měli užívat zasloužený odpočinek. Řízením osudu jsou však téměř bez oddechu čtyřiadvacet hodin, sedm dní v týdnu v plné pohotovosti.

Julka a Milo se starají o svého imobilního syna Mirka, který je v bdělé kómatu. Zralý muž dostal mozkovou mrtvici a po ní zůstal odkázán na soustavnou pomoc. Tu mu poskytují právě jeho rodiče, ale jsou pomalu na konci se silami - fyzickými, ale i finančními. Na péči utratili všechny své životní úspory a protože žijí jen z důchodu, nevěděli, jak to finančně utáhnou. Naštěstí se jim díky dobrým lidem dostalo pomoci. Část z prostředků, které se povedly vysbírat Milionové Livie, věnovala její máma Števka nazpátky Sedmému nebi. To je nasměrovalo právě do rodiny Julky a Mila. "Jsme velmi vděční, že jsme se sem mohli dostat a děkujeme lidem, kteří nás obdarovali. I všem těm, kteří nám kdykoliv pomohli. Velmi jsme šťastní, že nám mohli takto pomoci. Je to pro nás velká pocta. My jsme důchodci, není z čeho žít, ale s boží pomocí to musíme zvládnout. Jen věříme, že se našemu synovi zdravotně polepší. Pak už bude lépe. Třeba poděkovat všem lidem dobré vůle a lidem, kteří mají s námi soucit," řekla Julie se slzami v očích.

Říká se, že zdraví lidé mají množství snů, ale ti nemocní mají jen jediný - zdraví. S tímto tvrzením souhlasí i sympatičtí manželé, kteří touží jen potom, aby se jejich milovaný syn uzdravil. "Největším snem je synáčkovo zdraví. Je to velký chlap, ale pro nás je to stále dítě. Když přišel z nemocnice, postupně jsme ho učili jíst. Po kapičkách. Nechtěl. Postupně jsme ho to ale naučili. Vnímá vtipy, vnímá přítomnost svého syna, je šťastný, když tam je. Je to pro něj životabudič. My se s mužem tak těšíme a jen se nám slzy kutálejí po tvářích," zhodnotila Mirova máma.