Zdieľaj

Velké trápení mladé školačky: Zemřeli jí oba rodiče a žije z 65 korun na den!

Středoškolačka Klaudia z Prešova nese na svých mladých bedrech příliš těžký kříž. Oba rodiče jí zemřeli a tak se z ní stala úplná sirotek. Kromě obrovského smutku se navíc boří is vážnými existenčními problémy.

Vánoce jsou nejkrásnějším obdobím v roce, ale devatenáctiletá Klaudie z Prešova se při pomyšlení na svátky jen rozpláče. Ačkoli je mladičká a na prahu života, potýká se s obrovským žalem a problémy. Středoškolačka je totiž úplný sirotek. Den po jejích 18. narozeninách se její máma totiž připravila o život. "Oběsila se. Já jsem tomu ani nechtěla věřit, že proč mě tu nechala samotnou. Nenechala ani dopis na rozloučenou. Nic," řekla nešťastná Klaudie V sedmém nebi. "Mamka byla úžasná. Pozitivní s velmi dobrým srdíčkem. Moc mi chybí. Přes Vánoce si vždy od rána vyspěvovala. Byla veselá a vždy se snažila, aby všechno bylo dobré. Stále jsme si povídali, celý den jsme byli spolu," zavzpomínala se slzami v očích. Jejich krásný život se před lety začal lámat na alkoholu. Její máma přišla o práci, propadla alkoholu a začala se trápit. "Ona si to uvědomovala, ale když je člověk jednou závislý, tak už to nejde. Vážila jsem si ji, i když se mi to nelíbilo," zhodnotila. Proč se rozhodla z tohoto světa odejít, dodnes netuší. Oporu nemůže hledat ani v otcově náručí, protože ačkoliv se s ním neznala, ví, že ten už také nežije.

V7N - Klaudia a Vilo Klaudiina mama si vzala život a z dievčiny sa tak stala úplná sirota. na pomoc jej prišlo Siedme nebo a moderátor Vilo Rozboril. Zdroj: TV JOJ

Kromě obrovského žalu ze ztráty milované mámy se dívka boří i s vážnými finančními problémy. Jelikož ještě chodí do školy, její jediný příjem jsou sociální dávky, které dostává ve výši 224 eur. Po zaplacení nájemného jí na živobytí zbývá jen 74 eur, což vychází přibližně 2,50 eura na den. Klaudie si chtěla najít brigádu, aby si přivydělala, ale protože je vzhledem k pandemii většina podniků zavřená, je to těžké. Navzdory tomu všemu je velmi statečná a zvládá to hrdinsky. "Nemyslím si, že mám těžký život. Myslím, že na světě je mnoho horších případů, kde se lidé trápí kvůli zdravotním problémům. Čili si nemyslím, že já ho mám až tak hrozný. Mám kde bydlet, zatím. Chodím do školy a mám kolem sebe mnoho dobrých lidí. A za to jsem vděčná," řekla moderátorovi Vilovi. Ten se rozhodl konat a spolu s manželkou Sandrou pro osudem těžce zkoušenou Klaudii připravili několik skvělých překvapení. "Naším úkolem v tomto všem bude povzbudit Klaudii do života. Že navzdory tomu, že se něco takového stane, tak to, jak její život bude vypadat, bude v jejích rukou. Bude to její výběr. V tomto bychom jí chtěli s Vilem pomoci," řekla Sandra Rozborilová. Co pro dívku připravili a jak jí pomohou?

Sledujte oblíbené V sedmém nebi již v neděli ve 20:20 hodin na JOJ Family!