Zdieľaj

Týraná máma Katka otevřeně o dceři alkoholičce: Z jejích slov plných bolesti puká srdce!

Alkohol je pohroma, která zničila množství životů. Své o tom ví i maminka Katka, kterou svou závislostí týrala její vlastní dcera Timea. Díky Sedmému nebi absolvovala protialkoholní léčení na Přední Hoře, ale její boj za klidný život se zdaleka neskončil. Právě naopak!

Timea byla krásná mladá žena, která měla celý život před sebou. Už jako teenagerka však začala nekontrolovatelně pít a alkoholickými excesy ho nezničila jen sobě, ale i svým nejbližším. Nejvíce ublížila své mámě Katce, která pro dceru uronila potoky slz. Jelikož mateřská láska je bezpodmínečná, závislé dceři vždy odpustila a prichýlila ji domů. Nakonec se však vždy opět zklamala. Katka je nešťastná a rány na srdci a duši ji velmi bolí. Proto v této chvíli sama neví, jaká bude budoucnost. Timea díky Sedmému nebi úspěšně absolvovala protialkoholní léčení na Přední Hoře, ale tam se to jen začíná. Dále je to už jen na mladé ženě. Katka má obavy, že její dcera se k alkoholu znovu vrátí a dopadne jako její otec. "Nevím, jak to všechno dál bude, řeknu upřímně. Můj manžel mnohokrát říkal, že už nebude pít. Nakonec jsem se s ním rozvedla a měla jsem klid. Skončil na ulici jako bezdomovec a zemřel. Obávám se, aby se toto nestalo i s Timeou. Přijímám ji domů na Vánoce, ale když uvidím, že nebude zlepšení, nevím, co bude," řekla.

V7N - Timea a Katka Zdroj: TV JOJ

Přestože je její bolest obrovská, dceři by dokázala odpustit. Nicméně pod podmínkou, že se už alkoholu nikdy nedotkne. "Odpustím jí, ale teď je to pro mě těžké říct, že jsem jí odpustila. Ne, ještě ne, protože mám jizvy v srdci. Velmi bych chtěla, aby to dopadlo dobře. Aby si Timea uvědomila, co udělala. Ale je to teď 50:50. Ať mě lidé soudí. Každý mě v Kežmarku zná, znají ji. Selhala Timea," zhodnotila Katka, která si přeje jen jediné - klid pro sebe a svého syna Kevina. Právě on si podle jejích slov kvůli sestře vytrpěl hodně zla. Ve škole ho dokonce šikanovali. "Po nocích jsme nespali a já jako matka se musím hlavně dívat na Kevina. Kevin prožíval těžké chvíle. Byl ponižován ve škole, děti se mu posmívali, že sestru má alkoholičku. Chodil ze školy domů velmi uplakaný," zavzpomínala. Zda bude mít tento příběh šťastný konec, nebo skončí dalším zklamáním, je nyní těžké odhadnout. No jisté je, že Katka si už vytrpěla opravdu dost a všichni by jí přáli, aby byla jejich budoucnost už jen růžová. "Já patřím mezi týrané matky. Všem matkám odkazuji, aby se nedaly vlastními dětmi týrat. My jsme ty děti vychovali a děti by si měli vážit rodičů. Alkohol je pohroma. Nepřeji nikomu, aby zažil to, co prožívám dva a půl roku. Dva a půl roku utrpení," dodala.

Katce přejeme, aby vše dopadlo podle jejích představ, a aby Timea v sobě našla sílu jednou provždy zabojovat se svými démony!