Zdieľaj

Martina a její děti zažili hotové peklo: Týrání, nadávky a bitvy na denním pořádku!

V Černé nad Tisou žije máma Martina i se svými čtyřmi dětmi. Nemají to lehké, ale to nejhorší už mají naštěstí za sebou. Dlouhý čas trpěli týrání a alkoholové běsnění od manžela a otce, který nyní sedí ve vězení.

Alkohol je metla lidstva a v mnoha rodinách způsobil mnoho bolesti a utrpení. Své o tom ví i Martina z Černé nad Tisou, která místo laskavého slova a pochopení dostávala od manžela bitky a nadávky. "Z minuty na minutu se vše změnilo. Měl rodinu a nevážil si ji," vzdychla si Martina, která spolu se svými čtyřmi dětmi žila v permanentním strachu. Nikdy nevěděli, co přijde a jaké běsnění zažijí. Eliška, Evka, Boglárka a Tichomírek nemají hezké vzpomínky ani na Vánoce, které by měly být svátky klidu a radosti. "Před dvěma lety na Vánoce ji zmlátil. Hodil do ní horkou kávu a byla z toho popálená na ruce," řekli dívky. Ty se ani tak nebáli o sebe, ale o milovanou mámu, kterou se vždy snažili před otcem bránit. "Byli jsme v kuchyni a tam táta ptal od ní peníze. Máma mu nechtěla dát, protože neměla. Šel ji udeřit, ale neudeřil ji, protože já jsem se postavila před ni a jsem to schytala. To nebylo dobré. Ale raději já, než máma," vysvětlila Eliška. Jako by toho nebylo dost, Tichomírek se narodil s dětskou mozkovou obrnou. Je tedy odkázán na soustavnou pomoc a péči. Jeho zdravotní stav dával agresivní muž za vinu jeho matce. "Byly doby, kdy mi řekl, že jsem mu dala postiženého syna. Venku na ulici," zavzpomínala matka Martina.

V7N - Martina a deti Hoci už Martina a jej deti žijú pokojným životom, rany na duši im ostanú už navždy. Zdroj: TV JOJ

V minulosti už jednou podala žádost o rozvod, ale nakonec ji stáhla. Vždy, když už bylo nejhorší, muž se jí omlouval a přesvědčoval ji, aby mu odpustila. Martina to nerada přiznává, ale po velkém prošení mu vždy odpustila. Jednoho dne však přetekl pohár její trpělivosti a řekla si, že chce pro své děti lepší život. Podala na něj trestní oznámení za týrání a muž skončil ve vězení. "Lépe se nám žije bez otce," řekli svorně dívky. Kromě ran na duši z běsnění, které zažívali, se potýkají i s finančními problémy. Martina žije jen z pečovatelského příspěvku a když zaplatí základní věci, na živobytí jí nic nezbývá. Kdyby nebylo dobrých lidí, jen těžko by vyžili. Vzhledem ke zdravotní stavu jejího syna by její život velmi usnadnilo, kdyby měla auto. S Tichomírkem musí často cestovat 100 kilometrů do Košic na vyšetření a denně do speciální školky v Královském Chlmci. Přesouvat se veřejnou dopravou s dítětem v kočárku jí tak dává zabrat. Koupě auta je však absolutně nad její finanční limity a zůstává pouze v rovině snění. Také si ani netroufá říct, jak budou vypadat jejich Vánoce. Sice budou konečně klidné, ale pro nedostatek prostředků velmi skromné. Rozkošné holčičky si pod stromeček přejí něco úplně jiného než ostatní děti. "Nejvíce bychom pro mámu chtěli, aby byla šťastná," zhodnotili sestřičky. Jelikož V sedmém nebi se dějí zázraky a plní se i ty největší sny, Martina a její rodinka zažijí opravdu velké překvapení a pohádkové Vánoce!

Sledujte oblíbené V sedmém nebi již v neděli ve 20:20 hodin na JOJ Family!